Kylling i hvidvinssauce Kylling i hvidvinssauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse En lækker og nem opskrift på kylling i en cremet sauce lavet på hvidvin og fløde. Den er toppet med sprød bacon og frisk persille, som giver dig en super god hverdagsret, som også er god som fredagsmad eller weekendmad. Ingrediensliste Kylling i fad 600 g. kyllingebryst 2 stk. løg 3 fed hvidløg 1 dl. hvidvin 1,5 dl. vand 1 stk. hønsebouillonterning 2,5 dl. madlavningsfløde 2 tsk. tørret timian salt/peber 1 bundt frisk persille 200 g. bacon i tern Tilbehør 800 g. kartoffel 2 tsk. tørret timian Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at gøre dine kartofler klar. Rens og skær kartofler i mindre stykker. Placer dem i et ildfast fad. Krydr dem med olie, salt, peber og tørret timian. Bages i ovnen i ca. 30-35 minutter. Snit hvidløg fint. Skær løg ud i både. Skær kylling ud i mindre fileter. På en pande eller i en gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg. Lad det stege til de bliver bløde. Gør et ovnfast fad klar. Kom løg og hvidløg over i fadet og fordel det på bunden. Sæt panden tilbage på blusset og tilsæt evt. lidt ekstra olie. Kyllingen tilsættes og steges, så den får farve over det hele (den skal ikke færdigsteges). Tilsæt tørret timian, salt og peber. Læg kyllingen over i fadet. Sæt panden tilbage på blusset. Hvidvin tilsættes, hvorefter det hele simrer 3-4 min. indtil alkoholen er fordampet. Vand og smuldret hønseboullionterning tilsættes og det hele simrer yderligere et par minutter. Til sidst tilsættes madlavningsfløde. Rør det godt ud. Hæld herefter saucen over kyllingen i fadet. Sæt fadet i den forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter (så det passer med, at kylling og kartofler er færdigt på samme tid). Imens det hele er i ovnen, så hakkes din persille og din bacon steges. Varm en tør pande op uden fedtstof. Tilsæt bacon til panden. Lad det stege til det har fået godt med farve og er blevet sprødt. Gør en tallerken klar med et stykke køkkenrulle. Hæld bacon over på tallerkenen (så suger papiret det overskydende fedt). Inden servering, drys da din persille og bacon udover retten. Server med de bagte kartofler og evt. en salat til. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars gryde Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på kylling i hvidvinssauce Den lækreste ret med kylling i hvidvinssauce, bacon og frisk persille. Den her ret er bare god som gæstemad, fredagsmad eller når du mangler lidt luksus på en almindelig hverdag. Det er lækker og nem aftensmad, som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Hvis man ikke bryder sig om hvidvin i maden, så kan det også sagtens udelades. Men hvidvinen giver sådan en god aromatisk smag til retten og alkohollen fordamper, så man skal heller ikke være bange for at servere den for børn. Vi elsker at lave retten og servere den med små stegte kartofler med skræl. LÆS OGSÅ: Hjemmelavede pommes frites Kylling i hvidvin Selvom denne ret bliver lavet med hvidvin, så kan du ikke smage hvidvinen. Hvidvin og generelt vin i madlavning er med til at give maden en helt speciel smag. Det giver saucen lidt bid og lidt mere kraft, hvilket vi synes er rigtig lækkert. Og så skal du ikke være bange for vin i madlavningen. Selve alkoholen fordamper, når det bliver varmet op. Så selve alkoholen fordamper og så er det blot smagen, som bliver. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hejsa Tænker det må være mine øjne der bliver snydt, men det ser ud som om der er asparges i retten. Men det står ikke i opskriften. Hvad er det så man kan se i sovsen? 🙂 Svar
Hej, Vi har brugt lidt forskellige. Vi synes ikke, at vi kan smage stor forskel. Så vi plejer faktisk bare at bruge en billig hvidvin 🙂 Kh Svar
Sindssygt lækker opskrift! Tænkte bare “wow!” da jeg smagte på den 😁 Synes dog at saucen blev lige tynd nok, så næste gang vil jeg nok jævne den lidt 👍 Svar
Hej, Dejligt at høre! Og ja, den kan blot jævnes. Der kan være forskel på den madlavningsfløde man bruger <3 Kh Svar