Kylling i hvidvinssauce
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
15 minutterSamlet tid
35 minutterBeskrivelse
En lækker og nem opskrift på kylling i en cremet sauce lavet på hvidvin og fløde. Den er toppet med sprød bacon og frisk persille, som giver dig en super god hverdagsret, som også er god som fredagsmad eller weekendmad.
Ingrediensliste
-
Kylling i fad
- 500 g. kyllingebryst
- 1 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 1 dl. hvidvin
- 1,5 dl. vand
- 1 stk. hønsebouillonterning
- 2,5 dl. madlavningsfløde
- 2 spsk. tørret timian
- salt/peber
- 1 bundt frisk persille
- 200 g. bacon i tern
-
Tilbehør
- 800 g. kartoffel
Fremgangsmåde
- Start med at snitte dine løg, pille dine hvidløg samt presse dem i en hvidløgspresser. Herefter skæres kylling ud. Jeg valgte at skære mine ud i små fileter, men det bestemmer man selv.
- På en pande eller i en gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg.
- Kyllingen tilsættes og steges til den er næsten færdig.
- Timian, salt og peber tilsættes.
- Hvidvin tilsættes, hvorefter det hele simrer 3-4 min. indtil alkoholen er fordampet.
- Vand og hønseboullionterning tilsættes og det hele simrer yderligere et par minutter.
- Til sidst tilsættes madlavningsfløde.
- Det hele skal simre ved lav varme i 10-15 min. Smag til med salt og peber.
- Imens hakkes din persille og din bacon steges.
- Inden servering, drys da din persille og bacon udover retten.
- Server med kartofler, pasta eller hvad du ellers ønsker.Tip: Et tip kunne også være at koge pasta og blande det i hele saucen. Så har du en lækker pastaret.
Bagte kartofler
- Rens og skær kartofler i mindre stykker. Placer dem i et ildfast fad.
- Krydr dem med olie, salt, peber og evt. tørret timian.
- Bages i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 35-45 minutter.
Opskrift på kylling i hvidvinssauce
Den lækreste ret med kylling i hvidvinssauce, bacon og frisk persille. Den her ret er bare god som gæstemad, fredagsmad eller når du mangler lidt luksus på en almindelig hverdag. Det er lækker og nem aftensmad, som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet.
Hvis man ikke bryder sig om hvidvin i maden, så kan det også sagtens udelades. Men hvidvinen giver sådan en god aromatisk smag til retten og alkohollen fordamper, så man skal heller ikke være bange for at servere den for børn. Vi elsker at lave retten og servere den med små stegte kartofler med skræl.
LÆS OGSÅ: Hjemmelavede pommes frites
Kylling i hvidvin
Selvom denne ret bliver lavet med hvidvin, så kan du ikke smage hvidvinen. Hvidvin og generelt vin i madlavning er med til at give maden en helt speciel smag. Det giver saucen lidt bid og lidt mere kraft, hvilket vi synes er rigtig lækkert.
Og så skal du ikke være bange for vin i madlavningen. Selve alkoholen fordamper, når det bliver varmet op. Så selve alkoholen fordamper og så er det blot smagen, som bliver.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Har I opskriften på salaten I serverer til? 🙂
Hejsa
Det er bare fintsnittet spidskål, som er vendt i hjemmelavet persillepesto 🙂
Knus