Kyllingeboller i karry Kyllingeboller i karry Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på kyllingeboller i karry med ris, æble, forårsløg og cashewnødder. En god børnevenlig aftensmadsret med kylling. Ingrediensliste Kyllingeboller 450 g. hakket kylling 1 stk. løg 1 stk. æg 1 dl. mælk 4 spsk. havregryn salt/peber 1 stk. hønsebouillonterning Karrysauce 1 stk. løg 2 fed hvidløg 0,5 stk. æble 3 stk. kartoffel 2 spsk. karry 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. tørret gurkemeje 2 dl. vand 1 stk. hønsebouillonterning 400 ml. kokosmælk salt/peber Tilbehør 50 g. cashewnødder 320 g. ris 1 stk. æble 0,25 bundt forårsløg Fremgangsmåde Kødboller Løg hakkes fint. Alle ingredienser (undtagen bouillonterning) æltes sammen til en ensartet fars. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt ekstra mælk. En gryde med vand og en hønseboullionterning bringes i kog. Der formes små kødboller af farsen. Der koges 8-10 stk. af gangen (alt afhængig af størrelsen på din gryde) ved at sænke kødbollerne ned i vandet. Kødbollerne flyder op til overfladen når de er ved at være færdige, men tjek lige en enkelt ved at skære den over, inden du tager dem op. De færdige kødboller placeres i en skål eller på en tallerken og overdækkes evt. med et viskestykke, indtil de skal bruges igen. Sauce og anretning Nu til saucen. Løg og hvidløg hakkes fint. Kartofler og æble skrælles og skæres i fine tern. Varm en gryde op med lidt fedtstof. Kom løg, hvidløg, æble og kartofler i. Lad det sautere et par minutter. Tilsæt så krydderierne. Vend godt rundt og lad det ‘brænde’ af. Tilsæt så vand, smuldret bouillonterning og kokosmælk. Rør det hele godt rundt. Lad det koge op. Skru herefter ned til middel varme og lad simre i 15-20 minutter eller til kartoflerne er møre. Kom det hele op i en blender og blend det til en ensartet og cremet sauce. Hæld tilbage i gryden. Smag til med salt/peber og kom så kødbollerne i saucen. Lad det stå ved lav varme. Kog ris efter pakkens anvisning. Skær æbler i tern. Snit forårsløg fint. Hvis du ikke bruger cashewnødder, som allerede er ristede, så ristes de på en tør pande ved middel varme, indtil de er gyldne. Server dine kyllingekødboller med ris og de forskellige toppings. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kyllingeboller i karry Her får du en børnevenlig og lækker opskrift på kyllingeboller i karry, som er serveret med ris og toppet med æbletern, saltede cashewnødder og forårsløg. En hverdagsret, som aldrig slår fejl hjemme hos os. Og så er den samtidig nem at lave. Saftige kyllingekødboller, som laves på hakket kyllingekød og som kommes i en karrysauce lavet på kokosmælk. For at gøre det hele lidt ekstra godt, så er der kommet lidt toppings på. Så bliver det sådan lidt ristaffel-agtigt, hvilket er så godt og et kæmpe hit blandt de små. Man kunne også servere det med skiver af banan, peanuts og rosiner. Men det styrer man jo helt selv. Retter som denne får vi rigtig ofte i hverdagen. Det er jo lidt som boller i karry, blot med kylling i stedet for svinekød. Selve saucen har vi lavet på løg, hvidløg, æble og kokosmælk. Det giver sådan en god karrysauce. Vil man have lidt mere spice i saucen, så kan man med fordel lige tilføje lidt tørret chili eller cayennepeber. Det er også med til at give retten noget mere dybde. Det udelukker vi dog, da vi har børn, som ikke er så gode til stærk mad. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter og ideer på mad til børn og små Boller i karry med kylling Boller i karry er noget af det bedste comfort food, hvis du spørger os. Og den her udgave af boller i karry med kylling er også en favorit herhjemme. Den er som sagt lavet med hakket kylling i stedet for hakket svinekød. Det giver nogle gode og saftige kødboller. Vælg gerne noget kød, som ikke er alt for lav i fedtprocent, da det vil give mere tørre kødboller. Gå gerne efter noget på omkring 10-14%. Så får man lidt mere saft og kraft i kødbollerne. Saucen laver vi med kokosmælk, æble og lidt kartofler for at gøre den tykkere. Det hele blendes sammen til en ensartet og glat sauce. Sådan kan vi godt lide den. I stedet for kokosmælk kan man også bruge madlavningsfløde. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.