Nemme og lækre opskrifter på mad til børn og små. Børnevenlige opskrifter for hele familien. Prøv vores boller i karry, hvor saucen er lavet på grøntsager eller en omgang crispy chicken med indisk sauce. Vi har også masser af opskrifter med “skjulte” grøntsager, hvis du har svært ved at få dine børn til at spise grønt.

Mad til børn og små

Her har vi samlet en masse opskrifter og inspiration til mad til børn og små. Nu har vi begge fået børn og vi kan selvfølgelig mærke, at det er en anden slags retter, som vi oftere laver nu end før. Det skal gerne være børnevenligt og gerne med lidt skjulte grøntsager. Mad til børn er ofte retter som spaghetti bolognese, lasagne, boller i karry osv., men vi vil også gerne inspirere til nye og andre retter, som vores børn i hvert fald elsker.

Vi håber, at du og dine børn kan finde et par nye favoritter blandt vores bedste opskrifter på mad til børn og små. Der er samtidig taget højde for, at de skal være nemme at lave og at man sagtens kan tage børnene med i køkkenet også. Desuden er opskrifterne lavet med ingredienser, som kan købes i et almindeligt supermarked. Vi ved nemlig, at det ikke er realistisk at skulle i flere supermarkeder, når man står midt i ulvetimen og skal handle til aftensmad.

Opskrifter til børn

Vi har masser af opskrifter til børn og opskrifter, hvor børn kan være med i køkkenet. Børn er faktisk slet ikke så kræsne. I hvert fald ikke, hvis man introducerer dem for forskellige og spændende retter fra de er helt små. Vores drenge elsker lasagne og boller i karry, men de elsker også karryretter, simreretter, vegetarretter og mange flere.

Men vi har også fuld forståelse for, at man ikke har tid til at opfinde den dybe tallerken i en travl hverdag og derfor tager man ofte de nemme løsninger, som man ved fungerer. Vi håber derfor, at vi kan være med til at inspirere til nye, hurtige og lækre retter, som samtidig er børnevenlige.

Hverdagsfavoritter til børn

Børn får hurtigt favoritter, når det gælder aftensmad. Derfor har vi samlet de hverdagsfavoritter til børn, som indeholder ting, som børn normalvis elsker. Der er også tænkt ind, at der gerne må være lidt ekstra grønt. Måske i form af skjulte grøntsager, hvis du har kræsne børn.

Børnevenlig mad

Vi laver aldrig to retter til aftensmad. Derfor laver vi nok også mere børnevenlige retter nu, end før vi fik børn. Når vi tænker børnevenlige retter, så tænker vi retter, som ikke er alt for stærke og som er nemme for børnene at spise. Lige nu er vores drenge jo ikke så gamle, så fingermad fungerer ikke så godt, men vi ved, at det fungerer bedre, når de bliver større. Vi har derfor forsøgt at favne bredt med vores udvalg af børnevenlige opskrifter.

Hvad elsker børn at spise?

  • Boller i karry
  • Spaghetti bolognese
  • Crispy chicken
  • Lasagne (oksekødslasagne, kyllingelasagne osv.)
  • Pastaretter
  • Pastasalat
  • Frikadeller i alle afskygninger

Hvordan kan jeg få mine børn til at spise flere grøntsager?

Prøv at lave retter, hvor grøntsagerne ”skjules” i en sauce eller i en gryderet. På den måde er det ofte nemmere at få dem til at spise grøntsager, da de ikke kan ses med det blotte øje. Det plejer i hvert fald altid at virke herhjemme.