Lagkage uden tilsat sukker Lagkage uden tilsat sukker Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en lagkage uden tilsat sukker. En hjemmelavet lagkage med chokoladebunde, hindbærskum, chokoladeskum og friske bær. Ingrediensliste Chokoladebunde 4 stk. æg 150 g. Easis sukkererstatning 70 g. hvedemel 1,5 tsk. bagepulver 2 spsk. bagekakao Hindbærskum 175 g. frosne hindbær 3 dl. piskefløde 2 spsk. Easis florsød Chokoladeskum 1,5 dl. piskefløde 2 spsk. bagekakao 2 spsk. Easis florsød Andet 100 g. Easis hindbærmarmelade 100 g. bær Fremgangsmåde Pisk æg og Easis sukkererstatning lyst og luftigt. Det tager cirka 5-8 minutter. Bland hvedemel, bagepulver og rå kakaopulver i en skål og sigt i æggemassen. Vend forsigtigt rundt. Opvarm ovnen til 200 grader alm ovn. Tre stk. bagepapir gøres klar. Tegn efter en tallerken der har passende størrelse (vi brugte en med 20 cm i diameter, da bundene hæver og bliver en smule større). Tegn med en blyant og vend bagepapiret. Hæld 1/3 af dejen på pladen (i midten af den cirkel du har tegnet). Den skal cirka være 1 cm høj. Fordel dejen ud, så den fylder den cirkel ud, som du har tegnet. Bages i 8-10 minutter. Gentag med de to andre. Lad de tre bunde afkøle. Kog frosne hindbær op med Easis florsød i en lille gryde. Lad det simre ved lav varme i ca. 10-15 minutter. Sæt til afkøling lige så snart det er kogt op. Blend det med en stavblender. Nu skal hindbærskummet laves. Pisk fløde i en skål. Vend hindbærmassen i, når den er afkølet. Smag evt. til med mere florsød alt efter hvor sødt du vil have det. Derefter skal chokoladeskummen laves. Pisk fløde sammen med Easis florsød og bagekakao til en cremet chokoladeskum. Smag evt. til med mere florsød alt efter hvor sødt du vil have det. Når bundene er kolde lægges den første bund på et serveringsfad. Herefter smøres med Easis hindbærmarmelade, hvorefter der smøres hindbærskum på. Derefter endnu en bund som smøres med chokoladeskum. Slutteligt tilsættes den sidste bund, som først smøres med hindbærmarmelade efterfulgt af hindbærskum. På toppen pyntes kagen med bær. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Easis Opskrift på lagkage uden tilsat sukker I samarbejde med Easis får du her opskriften på en lækker og nem lagkage uden tilsat sukker. Den består af chokoladebunde med hindbærskum og chokoladeskum, hindbærmarmelade og friske bær på toppen. En virkelig frisk og lækker lagkage, som kan serveres til fødselsdage, fejringer eller hvis fredagskagen bare skal være lidt ekstravagant. Vi får så mange forespørgsler på opskrifter uden tilsat sukker og det vil vi selvfølgelig imødekomme. Det er også en fed udfordring at skabe lækre søde sager uden tilsat sukker. Og det lykkedes altså ret godt med den her lækre lagkage! Vil du pynte den mere simpelt, så kan du udelade bærrene eller pynte med hakket chokolade. Det fede ved sådan en lagkage her er, at det på ingen måde behøves at være perfekt. Jo mere rustikt, jo bedre! Der er heller ikke noget med mousser, som skal sætte sig eller husblas. Det er lige ud af landevejen! Præcis som vi godt kan lide det, da alle skal kunne være med. Så selvom du ikke er den store kage-bager, så er vi sikre på, at den her nok skal blive en succes. LÆS OGSÅ: Klik her og find flere opskrifter uden tilsat sukker Kage uden tilsat sukker Hele kagen er som sagt lavet uden tilsat sukker. Som sødning har vi brugt Easis sukkererstatning til bundene og Easis forsød til hindbærskum og chokoladeskum. Derudover er bundene smurt med Easis hindbærmarmelade. Det er så fedt, at det i dag er så nemt at få fat i sukkererstatningsprodukter, så det ikke behøves at være besværligt at lave en kage uden tilsat sukker. Så hvis du vil kaste dig ud i en lækker lagkage eller kage, så er det uden tvivl denne her. Uanset om du er diabetiker eller blot forsøger at skære ned på almindelig sukker, så er denne kage altså lige noget for dig. Vi elsker især kombinationen af hindbær og chokolade, som giver den perfekte balance mellem sødme og syrlighed. Kan kagen laves dagen før? Ja, det kan den sagtens. Vent dog med at pynte med bær til inden servering, så er de nemlig bedst. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kan man godt lave punkt. 8 (koge hindbærrene) dagen før, og så blot vente med at blande dem med flødeskummet på dagen? Svar