Lammeculotte

Lammeculotte
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift og guide til tilberedning af lammeculotte i ovn med hvidløg og friske krydderurter. Server culottestegen til aftensmad.

Ingrediensliste

  • 400 g. lammeculotte
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Dup lammeculotte tør.
  3. Fedtet ridses i ruder eller tern med en skarp kniv (pas på med ikke at skære ned i selve kødet).
  4. Hak eller pres hvidløg. Hak rosmarin fint.
  5. Bland hvidløg og rosmarin med olivenolie, salt og peber.
  6. Fordel blandingen over culotten. Masser det godt ind over det hele.
  7. Varm en pande op til høj varme med olie på.
  8. Steg culotten af på alle sider, så den blot lige får en flot stegeskorpe.
  9. Kom culotten over i et ildfast fad.
  10. Sæt fadet ind i den forvarmet ovn. Giv culottestegen ca. 20-30 minutter alt efter hvor tyk den er. Vi anbefaler, at du bruger et stegetermometer, da det giver det mest præcise resultat.
  11. Tjek temperaturen løbende. For et rødt stykke kød (58-61 grader), medium (61-64 grader) og gennemstegt (65-68 grader).
  12. Tag culottestegen ud, når den har nået den temperatur, som du ønsker. Kom den over på et skærebræt. Læg et stykke staniol løst henover. Lad det hvile 10 minutter.
  13. Skær ud i skiver og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på lammeculotte

Tilbered en lækker og saftig lammeculotte i ovn med hvidløg og masser af friske krydderurter. Det er et lækkert og smagfuldt stykke kød, som faktisk slet ikke er så svært at tilberede selv. Lammekød egner sig perfekt til påskefrokosten, men kan selvfølgelig sagen serveres året rundt. Vi serverer den gerne med en omgang bagte kartofler, en frisk salat og en smagfuld sauce.

Du kan tilberede lammeculotte i ovn eller på grill. Det er helt klart nemmest i ovn, da det er lidt nemmere at styre temperaturen i ovnen. Men hvis du er en haj til en grill, så er det altså virkelig også lækkert med grillet lam.

LÆS OGSÅ: Fyldt mørbrad med feta og persille

Lammeculotte

Lammeculotte i ovn

Det er rigtig nemt at tilberede culottestegen i ovn. Du kan også selv vælge hvor rødt/rosa, som du vil have kødet. Vi kan godt lide, at det får en rosa farve og ikke er alt for rødt. For en rosa farve, så skal kødet have en kernetemperatur på 60-65 grader. Vær dog opmærksom på, at du altid lige skal tage kødet ud et par grader før, da temperaturen stiger en smule, imens den hviler.

Hvis du vil have det rødt, så sigt efter en temperatur på 55-60 grader og skal det være gennemstegt, så skal den være mellem 65-70 grader. Vi synes dog, at det er en skam med en hel gennemstegt culotte, men det er jo en smagssag. Men som sagt, så synes vi kødet bliver bedst, hvis det er rosastegt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar