Limecheesecake Limecheesecake Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 4 timer Samlet tid 4 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste limecheesecake, som er nem at lave. Cheesecake eller ostekage med lime er den perfekte kombination af sødt og syrligt. En nem cheesecake. Ingrediensliste Bund 180 g. digestivekiks 90 g. smør Fyld 3 stk. husblas 1 stk. æggeblomme 5 spsk. sukker 1,5 tsk. vaniljesukker 200 g. naturel flødeost 2,5 dl. piskefløde 1 spsk. citronsaft Limegele 115 g. limesaft 100 g. sukker 1 dl. vand 3 stk. husblas 2 dråber grøn frugtfarve Fremgangsmåde Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med. Smelt smør. Bland knust kiks og smør rigtig godt. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost og pisk det sammen, så der ingen klumper er. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det ogsågøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Pisk det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den oven på din kiksebund. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over. GELE Læg husblas i blød i koldt vand. Pres lime for saft og vej 115 g. af. I en gryde puttes limesaft, sukker og 1 dl. vand i. Lad det komme op og koge en smule, så sukkeret opløses. Tag gryden af varmen. Tilsæt et par dråber grøn frugtfarve og drænet husblas. Rør husblassen ud. Lad blandingen køle af, så det ikke er varmt mere. Hæld forsigtigt blandingen udover din cheesecake. Start evt. med at bruge en spiseske til at fordele det udover. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer. Inden servering gøres en tynd, skarp kniv varm under vandhanen. Tør den af i et viskestykke. Skær rundt langs kagen for at løsne gele og kage fra formen (på denne både bliver den pæn i kanten). Når du har skåret hele vejen rundt, så løsnes formen og tages af. Løft kagen over på en tallerken eller serveringsfad. Pynt evt. med bær eller hvid chokolade. TIP: Kagen kan sagtens laves 1-2 dage før den skal spises. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på limecheesecake Limecheesecake er en nem cheesecake med digestivekiks og flødeost. Den her lime cheesecake er en mild ostekage med syrlige undertoner fra limesaften. Det er den perfekte kombination af sødt og syrligt, hvis du spørger os. Så hvis du ikke er til desserter som er sødt med sødt på, så er denne ostekage lige noget for dig. Server din cheesecake som dessert eller som eftermiddagskage. Den er perfekt, da den sagtens kan laves én eller to dage før den skal bruges. Du kan også pynte den med friske bær, hakket chokolade eller hvad du ellers har lyst til. Vi har valgt at holde den simpel og blot rive lidt limeskal udover. LÆS OGSÅ: Digestivekage med vaniljecreme Lime cheesecake Hvis du endnu ikke har prøvet en cheesecake med lime, så er det på tide. Den er ligesom vores citroncheesecake en smule syrlig, hvilket som sagt komplimenterer den søde bund og det cremet fyld rigtig godt. Vi har desuden også tilsat lidt grøn frugtfarve til geleen, så den fik en mere grønlig farve. Limesaft er jo i sig selv ret farveløst. Så derfor synes vi, at det kunne være fint at give geleen en mere grøn farve, så man ikke var i tvivl om, at det var en lime cheesecake. Ostekage med lime Den her ostekage med lime er én af vores absolut yndlings. Den er frisk i smagen og egner sig helt perfekt som dessert. Og hvis du måske har en idé om, at du ikke bryder dig om ostekage, fordi det smager af ost, så skal du prøve denne. Vi har fået overbevist ret mange om, at cheesecake er super lækkert efter de har smagt vores opskrift. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej! Mega lækker cheesecake! ? Hvor længe kan det holde sig i køleskabet, når man har spist af den? Svar
Jeg vil gerne lave denne cheesecake, men også med et lag med hvid chokolade mousse. Kan du hjælpe med hvordan dette gøres bedst muligt? Eller kan man bare gange fyldet med 2, dele det i 2 portioner og så tilsætte noget smeltet hvid chokolade til den ene del? Selvfølgelig hvor det ene lag skal på køl og sætte sig, før man tilsætter næste lag. Jeg er bare i tvivl om hvor meget chokolade der skal i, og hvordan man får den luftige mousse ud af det… Har prøvet at lave din Oreo cheesecake med chokolade mousse, og den var super god. Jeg vil fremover bruge dine opskrifter så vidt muligt, da jeg synes du er rigtig god til at forklare trin for trin på en let forståelig måde. Bliv endelig ved med det Vh Tina Svar
Hej Tina, Det tør vi desværre ikke guide om. Måske det vil være en idé at finde en opskrift på hvid chokolademousse og så blot følge fremgangsmåden til den. Men dejligt, du kan lide vores opskrifter! Det er vi meget glade for at høre 🙂 Kh Svar