Løgmarmelade

Løgmarmelade
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Hurtig og nem opskrift på hjemmelavet løgmarmelade, som du kan bruge som tilbehør til aftensmaden. Brug det i sandwich, til kød osv.

Ingrediensliste

 • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 3 stk. løg
 • 2 spsk. æblecidereddike
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. tørret timian

Fremgangsmåde

 1. Skræl løg og skær i tynde skiver.
 2. Opvarm en gryde med olie.
 3. Tilsæt løg til panden og lad dem sautere ved middel varme et par minutter.
 4. Tilsæt salt, sukker, æblecidereddike og timian og lad det simre ved lav varme i 5-10 minutter til løgene er helt bløde.
 5. Smag til med mere salt/sukker.
 6. Tag gryden af varmen.
 7. Hæld løgmarmeladen på rene, skoldede glas.
 8. Opbevar på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på løgmarmelade

En lækker og hurtig løgmarmelade lavet på løg, eddike, sukker og lidt tørret timian. Brug løgmarmeladen som tilbehør til aftensmaden. Det smager sindsygt lækkert til hakkebøffer,  mørbradbøffer, bøffer generelt eller i en hjemmelavet burger. Samtidig er det super nemt at lave og kræver meget få ingredienser. Det er en super måde at pifte din mad op uden det kræver det helt store arbejde.

Løgene skæres i skiver og steges herefter i en gryde med sukker, eddike og timian. Det får lov til at simre ved lav varme, så løgene får lov til at blive godt bløde og nærmest karamellisere. Når det er færdigt, så hældes løgmarmeladen på et skoldet, rent glas og så kan du nyde godt af den lækre løgmarmelade.

LÆS OGSÅ: Æblechutney

Løgmarmelade

Tilbehør med løg

Det er samtidig en super måde at udnytte lidt løg, man har tilovers. Så undgår man madspild og laver samtidig noget lækkert tilbehør. Det smager især lækkert i en hjemmelavet burger med ost og bacon. Sådan en snasket burger er bare perfekt søndagsmad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar