Lyserød lagkage

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en lyserød lagkage. Sådan en rigtig tøset lagkage med lyse lagkagebunde, creme og syltetøj. Den er smurt op med hindbærskum på siderne og er toppet med lyserød glasur på toppen.

Ingrediensliste

 • Lagkagebunde

 • 4 stk. æg
 • 190 g. sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 80 g. hvedemel
 • 50 g. kartoffelmel
 • Fyld

 • 1 brev pulver til kagecreme
 • 4 dl. mælk
 • 4 spsk. hindbærmarmelade
 • Topping

 • 200 g. flormelis
 • 3 spsk. vand
 • 1 tsk. rød frugtfarve
 • 2 dl. piskefløde
 • 100 g. frosne hindbær
 • 2 spsk. sukker
 • 2 spsk. vand
 • 200 g. bær
 • 50 g. kinder chokolade
 • 50 g. dronningemandler

Fremgangsmåde

Lagkagebunde

 1. Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug).
 2. Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede.
 3. Vej hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver af i en skål.
 4. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
 5. Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud.
 6. Smør en springform (Ø22 cm) godt med fedtstof.
 7. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
 8. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig.
 9. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af.
 10. Når kagen er kølet af, så tages den ud af springformen og deles i 3 bunde.

Fyld

 1. Pisk pulver til kagecreme med mælk i 5-7 minutter på en røremaskine eller med elpisker på mellem hastighed.
 2. Stil cremen på køl i 30 minutter.
 3. Når cremen har sat sig, piskes den op igen, indtil den har en cremet konsistens.

Topping

 1. Put frosne hindbær, vand og sukker i en lille gryde. Bring langsomt i kog og lad det koge i 5 minutter.
 2. Lad din coulis afkøle og blend den derefter til en ensartet coulis.
 3. Pisk din fløde til en fast flødeskum og vend den med den afkølet coulis.
 4. Del dine lagkagebunde i 3. Læg først bunden af kagen på et fad eller stor tallerken. Fordel hindbærmarmelade ud på hele bunden.
 5. Fordelhalvdelen af cremen ovenpå.
 6. Læg en bund på. Gentag samme procedure igen.
 7. Slut af med at lægge toppen af lagkagebunden ovenpå.
 8. Hvis du først skal bruge kagen dagen efter, så pakkes den ind i husholdningsfilm og sættes på køl, indtil dagen efter.
 9. Fordel hindbærskum rundt om lagkagen i et jævnt lag. Brug evt. en kniv til at smøre det pænt ud.
 10. Bland flormelis, vand og rød frugtfarve til en lyserød glasur. Hvis glasuren er lidt for tynd, så tilsæt lidt eksta flormelis. Er den omvendt lidt for tyk, så tilsæt lidt mere vand.
 11. Fordel glasuren på toppen af kagen, så den løber lidt ud over kanten.
 12. Skær friske bær og chokolade ud og pynt med på toppen af kagen.
Bedøm denne ret

Opskrift på lyserød lagkage

En virkelig fin lyserød lagkage med lyse lagkagebunde, hindbærmarmelade, creme og hindbærskum. Det her er i sandhed lyserød på lyserød! Så går du og drømmer om at lave en rigtig tøset lagkage, så er det denne her du skal kaste dig over. Vi har bagt hjemmelavede lagkagebunde, som bliver delt i tre. I mellem lagene kommer der marmelade og creme i. Til siderne har vi lavet hindbærskum, men her kan du også lave en lyserød frosting, hvis du er mere til det. Vi er ikke så meget til sådan en frosting og foretrækker sådan en skum lavet på fløde i stedet. Men det er jo 100% en smagssag. Du kan smøre kagen op med lige præcis det du bedst kan lide.

På toppen har vi pyntet med friske jordbær, dronningemandler og Kinder chokolade. Sådan en luksuriøs lagkage skal jo selvfølgelig også have noget ekstraordinær lyserødt topping. I hvert fald hvis du spørger os. Der er ingen tvivl om, at den her lagkage vil være enhver prinsesses drøm. Så skal der fejres fødselsdag, så vil den her uden tvivl falde i god jord.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores lagkageopskrifter

Lyserød lagkage

Babyshower kage

Måske du skal holde babyshower for din bedste veninde. Og måske du gerne vil stå for kagen selv. Så er denne her altså også helt ideel at lave, hvis det er en pige, som der ventes. Vi er også sikre på, at det falder i god jord hos din gravide veninde, hvis du lige selv bikser sådan en kage sammen. Nu har vi begge været gravide og de ekstra hormoner gør altså, at man bliver mere rørstrømsk over sådan nogle ting her. Så vil du forkæle en du holder af, så kast dig gerne ud i denne fine, lyserøde lagkage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hej…
  Den ser så lækker ud 🤩
  Jeg vil lave en i blå til en dreng, men hvilken frugt skal jeg bruge i stedet for hindbær til “hindbær skum” så det bliver så blåt som muligt? 🤔

  Kh Joan

  1. Hej Joan,

   Der er desværre ikke rigtigt nogen frugter eller bær, som gør skummet decideret blåt. Det bedste bud vil være at bruge frugtfarve eller pastafarve 😀

   Kh

Skriv en kommentar