Mandelkage

Mandelkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på mandelkage med mandler og chokoladeganache på toppen. En lækker eftermiddagskage med mandler.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 100 g. smør
  • 3 stk. æg
  • 250 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 150 g. mandler
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. hvedemel
  • Chokoladeganache og pynt

  • 100 g. mørk chokolade
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 spsk. glukosesirup
  • 10 g. frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smelt smør og sæt til side for at køle af.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter.
  4. Kom mandler i en foodprocessor eller minihakker. Blend mandlerne, så de bliver helt til mel (du kan også erstatte med mandelmel).
  5. Vej hvedemel og bagepulver af.
  6. Vend hvedemel, bagepulver, finthakkede mandler og afkølet smør i din æggeblanding. Vend det godt sammen til en ensartet masse.
  7. Smør en springform (Ø22) med smør eller beklæd med bagepapir.
  8. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 35-45 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter.
  9. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og der ikke kommer ubagt dej med op, så er kagen færdig.
  10. Tag kagen ud af ovnen. Lad den afkøle.
  11. Hak chokoladen groft.
  12. Put din fløde i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
  13. Tag gryden af varmen. Tilsæt chokolade og glukosesirup.
  14. Rør det godt sammen og lad det smelte sammen til en ensartet masse.
  15. Sæt blandingen på køl. Når den får lov til at køle af, så bliver den mere fast og så kan du smøre den på kagen.
  16. Drys evt. med frysetørrede hindbær (kan udelades).
Bedøm denne ret

Opskrift på mandelkage

En simpel og lækker mandelkage med chokoladeganache og frysetørret hindbær. Det her er sådan en god kaffekage, som bare smager helt formidabelt til en omgang eftermiddagskaffe. Den er selvfølgelig også god på andre tidspunkter, men det er som om, at den bare gør det ekstra godt som en eftermiddagskage. Det er en meget simpel kage, hvor mandlerne virkelig kommer til sin ret. Som vi har skrevet i opskriften, så kan du også blot bruge mandelmel, hvis du ikke har en foodprocessor eller minihakker til at køre mandlerne til mel. Hvis du bruger mandelmel, så får du også en lysere kage, da du så undgår selve skindet på mandlerne.

Den lækre mandelkage er toppet med chokoladeganache og frysetørrede hindbær. Vi topper ofte kager med chokoladeganache. Det giver nemlig sådan en intens chokoladeglasur, hvor chokoladen virkelig får lov til at skinne igennem. Den lækre ganache passer perfekt til denne mandelkage.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores kageopskrifter

Mandelkage

Kage med mandler

Vi bruger faktisk ofte mandler i kager. Det er også en af de slags nødder, som vi bruger aller mest, da det er en nød med en meget mild smag. Du kan bruge mandler i denne nemme kage og ellers kan de også bruges i nøddekager.

Hvis du ikke er til mandler, så kan du selvfølgelig også bruge hasselnødder eller valnødder i denne kage. Du kan også lave en blanding af flere slags nødder, så det bliver til en nøddekage i stedet. Det vil helt sikkert også smage rigtig godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar