Mandelsmåkager

Mandelsmåkager
Opskrift til stk. Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre og sprøde mandelsmåkager med mandler på toppen. Disse småkager med mandler smager så godt til kaffen.

Ingrediensliste

  • 125 g. smør
  • 150 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. æg
  • 200 g. hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 70 g. mandler
  • 20 g. smuttede mandler

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Pisk blødt smør, sukker og vaniljesukker i 3-4 minutter med en elpisker.
  3. Tilsæt æg og pisk godt igen.
  4. Vej hvedemel og bagepulver af i en skål.
  5. Kom mandler op i en foodprocessor eller minihakker og blend til de er blendet helt fint (du kan også bruge mandelmel i stedet).
  6. Tilsæt melblandingen til den våde blanding. Rør det hele godt sammen.
  7. Vej dejen af til ca. 20 g. pr. stk. Rul til kugler.
  8. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  9. Gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Fordel dine kugler på bagepladerne. Tryk en smuttet mandel ned i hver kugle.
  11. Bag én plade af gangen. Bag først i 7 minutter.
  12. Tag herefter pladen ud og vend den. Bag igen i yderligere 6-7 minutter (alt efter hvor kraftig din ovn er). Vi vender pladen undervejs, da vores ovn bager lidt ujævnt. Hvis din ikke gør det, så behøves du ikke at vende dem.
  13. Når de begynder at blive gyldne i kanterne og på overfladen, så tages de ud.
  14. Når de bliver taget ud, så er de stadig bløde. Når de får lov til at køle af, så bliver de hårde.
  15. Bag de resterende småkager.
  16. Lad alle dine småkager køle af på en bagerist.
  17. Når de er afkølet pakkes de i en småkagedåse eller lufttæt beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på mandelsmåkager

Her får du opskriften på nogle lækre og sprøde mandelsmåkager med mandler på toppen. En anderledes småkage, som ikke har den klassiske småkageform. De er runde og lidt høje i det og så er de toppet med smuttede mandler. De er bare super lækre og smager virkelig godt til en kop kaffe. Samtidig er de nemme at lave og så holder de sig længe i en småkagedåse. Så hvis du altid gerne vil have noget hjemmebag at kunne byde gæster på, så er de her oplagte at bage.

Vi var træt af de klassiske småkager og ville gerne prøve lidt nye opskrifter af. Vi kan umuligt være de eneste, som ofte bager det samme igen og igen igennem en periode. Så vi trængte til at prøve noget nyt og det blev de her fine små mandelsmåkager.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på småkager

Mandelsmåkager

Småkager med mandler

De her småkager med mandler bliver så fine med den smuttede mandel på toppen. Er du mere til hasselnødder eller valnødder, så kan du jo sagtens bare bytte mandler ud med en af de slags nødder i stedet. Men generelt er vi bare kæmpe fans af at bruge nødder i småkager. De er lige med til at gøre småkagerne ekstra sprøde og så elsker vi generelt bare nødder. Så det er total win-win!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar