Tilmeld nyhedsbrev

Marengslagkage med mascarponecreme og bærkompot

Marengslagkage med mascarponecreme og bærkompot

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Den bedste opskrift på en lækker marengskage med vaniljecreme, bærkompot og friske bær. Den perfekte sommerdessert eller sommerkage, som uden tvivl smager af sommer og sol.

Ingrediensliste

Maregnsbunde

  • 6 stk. pasteuriserede æggehvider
  • 300 g. sukker
  • 1/2 tsk. salt

Mascarponecreme

  • 200 g. mascarpone
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 lime

Bærkompot

  • 250 g. frosne blandede bær
  • 50 g. sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

1. Marengsbundene laves ved at æggehvider og sukker piskes stift. Herefter tilsættes salt. Det skal være så tykt at skålen kan vendes på hovedet uden at marengs falder ud.
2. Herefter gøres to bageplader med bagepapir klar. “Dejen” fordeles ud på de to bageplader (lige meget på hver). Herefter formes marengsen som to lige store bunde. De må gerne have lidt højde.
3. Herefter bages de ved 145 grader i 1 time. Når de er bagt, så slukkes ovnen og må ikke åbnes, før at ovnen er kølet helt ned.
4. Bærkompot laves ved at de blandede bær, sukker, citronsaft og vand hældes i en lille gryde. Herefter gives det et lille opkog og bærene moses sammen. Bærkompotten sættes til afkøling.
5. Mascarponecremen laves ved at mascarpone og fløde puttes i en skål. Herefter tilsættes vanijlesukker og flormelis. Det hele piskes sammen med en elpisker. Cremen smages til med saft og skal fra en lime. Konsistensen skal være tyk, men lidt flydende.
6. Kagen samles. Marengsbund i bunden, hvorefter halvdelen af mascarponecremen fordeles. Herefter fordeles der bærkompot ovenpå og friske bær. Den anden halvdel af marengsen placeres ovenpå og der puttes igen creme og bærkompot på. Pyntes til sidst med en masse frisk frugt.

Bedøm denne ret

Her får du opskriften på den fineste og lækreste sommerkage, nemlig vores marengslagkage med vaniljecreme og bærkompot. Det her er for os den ultimative sommerkage, som vi serverer år efter år. Det er altid en sikker vinder og så er det en af de kager, som ligger let i maven.

Bundene er lavet af marengs og oven på marengsbundene er der en lækker creme lavet på mascarpone. Til at give noget syrlighed til kagen, så er der en bærkompot lavet på sommerens bær. Det er virkelig en fin forening af sødt og syrlig, hvilket de fleste godt kan lide.

Pynt den af med friske jordbær, hindbær og kirsebær og så kan du servere årets sommerkage.

Selve bundene kan laves dagen før, hvis de pakkes godt ind, så det er også en af de kager, der kan laves i god tid.

Skriv en kommentar