Marengslagkage med mascarponecreme og bærkompot Marengslagkage med mascarponecreme og bærkompot Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 2 timer Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en lækker marengslagkage med creme, bærkompot og friske bær. Den perfekte sommerdessert eller sommerkage, som uden tvivl smager af sommer og sol. Ingrediensliste Maregnsbunde 6 stk. æggehvide 300 g. sukker 1 tsk. hvidvinseddike 1 tsk. majsstivelse Bærkompot 250 g. frosne jordbær 125 g. frosne hindbær 50 g. sukker 2 spsk. citronsaft 2 spsk. vand Mascarponecreme 200 g. mascarpone 2,5 dl. piskefløde 2 spsk. flormelis 3 tsk. vaniljesukker 1 stk. økologisk lime Pynt 200 g. bær Fremgangsmåde Marengsbunde Pisk æggehvider stift. Tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk videre, indtil du får en fast marengs, som danner toppe. Tilsæt majsstivelse og eddike og pisk videre. Tænd ovnen på 120 grader varmluft. Gør du bageplader klar med bagepapir. Fordel din marengs ud på begge bageplader og smør det ud til en cirkel. Bag bundene i ca. 1 time og 15 minutter. Sluk herefter ovnen og lad den køle helt af, inden du åbner og tager bundene ud. Fyld Bærkompot Først skal bærkompotten laves. Bland bær, sukker, citronsaft og vand i en lille gryde. Herefter gives det et lille opkog og bærene moses sammen. Lad det småkoge indtil du får en tyk kompot og noget af vandet er fordampet. Tag gryden af varmen og lad bærkompotten køle helt af. Mascarponecreme Put mascarpone, fløde, vaniljesukker og flormelis i en skål. Riv lidt limeskal i og saften fra en halv lime. Pisk herefter med en elpisker indtil du får en fast creme. Smag evt. til med lidt mere limesaft. Sæt cremen på køl indtil brug. Samling af kagen Placer først en marengsbund på en tallerken eller et fad. Herefter fordeles halvdelen af cremen på bunden. Herefter toppes der med bærkompot og evt. lidt friske bær. Læg den anden bund på og gentag processen én gang til. Til sidst pyntes der med friske bær. Server med det samme. Tips og tricks Kagen skal samles lige inden servering, da bundene ellers bliver bløde. Du kan sagtens gøre alle elementerne klar inden og så blot samle inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på marengslagkage med creme og bær En super lækker og nem opskrift på hjemmelavet marengslagkage med den lækreste mascarponecreme, bærkompot og friske bær. Det er den bedste sommerkage, som bliver pyntet med sommerens lækre bær. Den består af sprøde og seje marengsbunde, som bliver lagt i lag med en nem creme med frisk lime i samt en letsyrlig bærkompot. Det er den bedste og lækreste kombination, hvis du spørger os! LÆS OGSÅ: Islagkage med Baileys og nøddebund Marengslagkage med frugt Denne marengslagkage er super lækker, da den indeholder masser af søde bær. Vi har brugt jordbær, hindbær og kirsebær. Men du kan også sagtens bruge blåbær, brombær, solbær eller hvad du ellers har lyst til. Du kan også lave den som en klassisk lagkage og eksempelvis bruge bananer. Hvilke bær kan jeg bruge til bærkompotten? Du kan bruge lige præcis de bær du har lyst til. Vi bruger frosne bær, da de alligevel bliver kogt sammen og så er det som regel lidt billigere. Du kan kombinere flere slags bær eller blot lave kompotten af én slags. Vi kan anbefale at bruge hindbær, blåbær eller jordbær. En kombination af alle tre smager virkelig også godt. Kan jeg lave marengslagkagen dagen før? Du kan lave selve bundene og bærkompotten klar dagen inden. Selve cremen vil vi dog vente med til på dagen, men den kan også gøres klar nogle timer inden. Hvis du laver bundene dagen før, så pakkes de ind i husholdningsfilm eller en plastikpose og opbevares et tørt sted, hvor der ikke er for fugtigt. Pynt den af med friske jordbær, hindbær og kirsebær og så kan du servere årets sommerkage. Selve bundene kan laves dagen før, hvis de pakkes godt ind, så det er også en af de kager, der kan laves i god tid. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her. .
Mht marengs. Skal sukkeret være helt “opløst” så det ikke brænder på? Syntes det er svært at piske indtil det er opløst 🙂 Svar
Hej Pernille, Jeg er ikke helt med på hvad du mener 🙂 Hvad mener du med, så det ikke brænder på? Kh Svar
Hej.. Tak for nogle super gode opskrifter. Jeg lavede den for et par år siden og der var hurtig spist op. Nu vil jeg server den igen men jeg kan se i har lavet om på ingredienserne, det screenshot jeg har er der æggehvider, sukker og salt i marengsen. Er det bedre med hvidvinseddike og majsstivelse som i skriver nu? Hilsen Joan Svar
Hej Super lækker opskrift. Mine bunde klistrede dog rigtig meget fast på bagepapiret, så de knækkede da jeg skulle samle kagen 🙁 Nogen gode tips ? For smagen fejlede jo ikke noget. Kh Pernille Svar
Hej Pernille, Det lyder som om, at de måske ikke har været helt færdigbagte. Huskede du også at lade ovnen stå og køle helt ned inden du tog dem ud? Kh Svar