Marengslagkage med mascarponecreme og bærkompot
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
1 time og 30 minutterSamlet tid
2 timerBeskrivelse
Den bedste opskrift på en lækker marengslagkage med creme, bærkompot og friske bær. Den perfekte sommerdessert eller sommerkage, som uden tvivl smager af sommer og sol.
Ingrediensliste
-
Maregnsbunde
- 6 stk. æggehvide
- 300 g. sukker
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. majsstivelse
-
Bærkompot
- 250 g. frosne jordbær
- 125 g. frosne hindbær
- 50 g. sukker
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. vand
-
Mascarponecreme
- 200 g. mascarpone
- 2,5 dl. piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 3 tsk. vaniljesukker
- 1 stk. økologisk lime
-
Pynt
- 200 g. bær
Fremgangsmåde
Marengsbunde
- Pisk æggehvider stift. Tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk videre, indtil du får en fast marengs, som danner toppe.
- Tilsæt majsstivelse og eddike og pisk videre.
- Tænd ovnen på 120 grader varmluft.
- Gør du bageplader klar med bagepapir.
- Fordel din marengs ud på begge bageplader og smør det ud til en cirkel.
- Bag bundene i ca. 1 time og 15 minutter. Sluk herefter ovnen og lad den køle helt af, inden du åbner og tager bundene ud.
Fyld
Bærkompot
- Først skal bærkompotten laves. Bland bær, sukker, citronsaft og vand i en lille gryde. Herefter gives det et lille opkog og bærene moses sammen. Lad det småkoge indtil du får en tyk kompot og noget af vandet er fordampet. Tag gryden af varmen og lad bærkompotten køle helt af.
Mascarponecreme
- Put mascarpone, fløde, vaniljesukker og flormelis i en skål. Riv lidt limeskal i og saften fra en halv lime.
- Pisk herefter med en elpisker indtil du får en fast creme. Smag evt. til med lidt mere limesaft.
- Sæt cremen på køl indtil brug.
Samling af kagen
- Placer først en marengsbund på en tallerken eller et fad.
- Herefter fordeles halvdelen af cremen på bunden. Herefter toppes der med bærkompot og evt. lidt friske bær.
- Læg den anden bund på og gentag processen én gang til.
- Til sidst pyntes der med friske bær. Server med det samme.
Tips og tricks
Kagen skal samles lige inden servering, da bundene ellers bliver bløde. Du kan sagtens gøre alle elementerne klar inden og så blot samle inden servering.
Opskrift på marengslagkage med creme og bær
En super lækker og nem opskrift på hjemmelavet marengslagkage med den lækreste mascarponecreme, bærkompot og friske bær. Det er den bedste sommerkage, som bliver pyntet med sommerens lækre bær. Den består af sprøde og seje marengsbunde, som bliver lagt i lag med en nem creme med frisk lime i samt en letsyrlig bærkompot. Det er den bedste og lækreste kombination, hvis du spørger os!
LÆS OGSÅ: Islagkage med Baileys og nøddebund
Marengslagkage med frugt
Denne marengslagkage er super lækker, da den indeholder masser af søde bær. Vi har brugt jordbær, hindbær og kirsebær. Men du kan også sagtens bruge blåbær, brombær, solbær eller hvad du ellers har lyst til. Du kan også lave den som en klassisk lagkage og eksempelvis bruge bananer.
Hvilke bær kan jeg bruge til bærkompotten?
Du kan bruge lige præcis de bær du har lyst til. Vi bruger frosne bær, da de alligevel bliver kogt sammen og så er det som regel lidt billigere. Du kan kombinere flere slags bær eller blot lave kompotten af én slags. Vi kan anbefale at bruge hindbær, blåbær eller jordbær. En kombination af alle tre smager virkelig også godt.
Kan jeg lave marengslagkagen dagen før?
Du kan lave selve bundene og bærkompotten klar dagen inden. Selve cremen vil vi dog vente med til på dagen, men den kan også gøres klar nogle timer inden. Hvis du laver bundene dagen før, så pakkes de ind i husholdningsfilm eller en plastikpose og opbevares et tørt sted, hvor der ikke er for fugtigt.
Pynt den af med friske jordbær, hindbær og kirsebær og så kan du servere årets sommerkage. Selve bundene kan laves dagen før, hvis de pakkes godt ind, så det er også en af de kager, der kan laves i god tid.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
.
Kommentarer
Mht marengs. Skal sukkeret være helt “opløst” så det ikke brænder på? Syntes det er svært at piske indtil det er opløst 🙂
Hej Pernille,
Jeg er ikke helt med på hvad du mener 🙂 Hvad mener du med, så det ikke brænder på?
Kh