Maritozzi med hindbær og pistacie Maritozzi med hindbær og pistacie Opskrift til 101520253035404550 stk. Opskrift til 15 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på Maritozzi med hindbær og pistacie, som er de lækreste søde italienske boller med fyld. De er gode til eftermiddagskaffen. Ingrediensliste Bamseboller 5 dl. mælk 25 g. gær 1 dl. raps- eller solsikkeolie 1 tsk. salt 4 spsk. sukker 850 g. hvedemel Hindbærcoulis 250 g. frosne hindbær 4 spsk. vand 4 spsk. sukker Pistacieskum 4 dl. piskefløde 2 spsk. pistaciecreme 1 spsk. flormelis Andet 40 g. pistacienødder 15 stk. hindbær Fremgangsmåde Mælk lunes i en gryde eller i mikroovnen, så det bliver lillefingervarmt. Mælk hældes over i en skål og herefter tilsættes gær, som røres ud. Olie, salt og sukker tilsættes. Mel tilsættes lidt efter lidt imens der æltes. Æltes til du har en glat og smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen deles i 15-20 stykker, som formes til boller. Placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de hæver i 2 timer et lunt sted. I mens bollerne hæver kommes hindbær, sukker og vand i en lille gryde – bring det i kog og fjern det herefter fra varmen igen. Rør godt rundt og lad det køle ned. Bollerne pensles forsigtigt (pas på du ikke punkterer hævningen) med sammenpisket æg og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme i cirka 10-15 min. Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Afkøles på en bagerist. I mens bollerne afkøles, blandes piskefløde og flormelis og piskes til en flødeskum med elpisker. Vend pistaciecreme i skummen og kom på sprøjtepose. Skær bollerne 3/4 i gennem. Åben bollen (uden top og bund brydes) og kom 1 tsk. hindbærcoulis i bunden, dernæst sættes et hindbær i hindbærcoulisen. Fyld hernæst bollen op med pistacie-skummen og brug en kniv eller spatel til at køre rundt i kanten og drys med hakkede pistacienødder. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på maritozzi med hindbær og pistacie Maritozzi med hindbær og pistacie er de lækreste italienske boller med fyld i. Her har vi lavet en udgave med hindbær og pistaciecreme, som bare smager som englene synger. Har du lyst til at prøve noget nyt sødt bagværk, så lad det endelig være disse italienske boller. De er meget populære i Rom, hvor vi har smagt en udgave netop med hindbær og pistacie. Så derfor var vi selvfølgelig nødt til at prøve at lave vores egen udgave. Oprindeligt hedder de ‘Maritozzi alla panna’, som altså er en flødeskumsudgave. Det er en blød og saftig bolle, som fyldes med creme og flødeskum. De kan laves i mange forskellige varianter og minder på mange måder om en fastelavnsbolle, som vi kender den her i Danmark. Det er dog ikke en wienerdej, men en almindelig briochedej eller tebolledej, som bruges. LÆS OGSÅ: En udgave med nutella og ferrero rocher Søde italienske boller med hindbær De her søde italienske boller med hindbær er bare så gode til eftermiddagskaffen. Server med en god kop kaffe til, så kan man hurtigt blive sendt tilbage til en fortovscafe i Rom, hvor man kan få serveret disse. Vi er vilde med hindbærudgaven, da man også får noget syrlighed, så det hele ikke bliver for sødt. Og så er kombinationen af hindbær og pistacie jo bare altid mega god. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.