
Marokkansk couscous
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
35 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på marokkansk couscous med en masse krydderier og bagte grøntsager. Couscous er lækkert som tilbehør til aftensmaden eksempevis til lam.
Ingrediensliste
- 100 g. couscous
- 1,25 dl. vand
- 1 stk. rødløg
- 3 stk. gulerod
- 1 stk. rød peberfrugt
- 0,5 stk. aubergine
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
- 50 g. rosiner
- 0,5 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. tørret gurkemeje
- 1 tsk. paprika
- 1 spsk. citronsaft
- 0,5 bundt frisk persille
- 50 g. saltmandler
Fremgangsmåde
- Den vægt der er angivet for couscous er i tør vægt.
- Mål couscous op og put det i en skål.
- Kog vand og hæld det over dine couscous. Sæt et låg på eller noget andet der kan dække skålen, imens det trækker.
- Efter 5-10 minutter, så skulle dine couscous gerne have suget alt vandet og så kan du skille dem en smule af med en gaffel.
- Vend couscous med spidskommen, gurkemeje, citronsaft og paprika.
- Hak rødløg, peberfrugt, aubergine og gulerødder i små tern. Hak hvidløg fint.
- Put det hele op i et ovnfast fad. Put lidt olie over. Bag grøntsagerne ved 190 grader varmluft i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter. Tag grøntsagerne ud.
- Hak persille fint.
- Vend couscous med de bagte grøntsager, rosiner og persille. Smag det hele til med salt og peber.
- Anret på et fad eller en dyb tallerken.
- Hak mandlerne groft og drys dem over.
- Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Opskrift på marokkansk couscous
Det her er vores udgave af en marokkansk couscous salat. Den er med bagte grøntsager, som består af peberfrugt, gulerødder, aubergine og rødløg. Derudover bliver det hele vendt med couscous og en masse lækre krydderier. Til sidst bliver det toppet med saltmandler. Det her er virkelig én af de lækreste og bedste couscussalater. Den har masser af smag og så mætter den godt.
Den vil være perfekt som tilbehør til falafler, lam, kylling eller noget rødt kød. Derudover vil det også være godt med tzatziki, humus eller en anden form for dip til.
LÆS OGSÅ: Couscoussalat med pesto
Couscous med grøntsager
Den her couscous med grøntsager er så god. Man skærer alle de her forskellige grøntsager i små tern og så bliver de bagt i ovnen, så de stadig har lidt bid og ikke bliver alt for bløde. Så bliver det hele blandet sammen og det giver virkelig god smag til hele salaten. Generelt er vi vilde med salater, hvor man bager nogle af grøntsagerne. Det giver en anden form for salat, som vi føler mætter mere.
Tilbehør til marokkansk couscous
Hvis du mangler ideer til hvad du kan servere til denne marokkanske couscoussalat, så har vi her et par ideer til dig. Du kan lave en lækker lammeculotte til eller en helt almindelig okseculotte til. Vi er også vilde med falafler eller stegt/grillet kylling til, som er vendt i en masse krydderier. Mulighederne er mange, men du behøves ikke noget tilbehør, som er alt for dominerende, da du allerede har masser af smag i salaten.
Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Hej Mummum. Elsker bare jeres opskrifter.
Kan man bage grønsagerne dagen før, og så blande med couscous på dagen? Ellers blir jeg nok for presset i tid.
Hilsen Ulla
Hej Ulla,
Det er vi så glade for at høre!
Det kan du godt og så blot nyde det koldt 🙂
Kh
Hvor mange gram er 1 portion? ☺️
Hej Liza,
Det ved vi desværre ikke. 🙂
Kh