Marry me chicken

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Marry Me Chicken. Den bedste opskrift på kylling i flødesovs med soltørrede tomater, basilikum og hvidløg.

Ingrediensliste

  • Marry me chicken

  • 650 g. kyllingebryst
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt/peber
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g. soltørrede tomater
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 dl. vand
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 50 g. parmesan

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingebryst og skær evt. ud i mindre stykker, hvis stykkerne er meget tykke.
  2. Vend kylling med hvedemel, salt og peber. Sæt til side.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Skær soltørrede tomater i mindre stykker (ofte er de nemlig ret store og gem også olien derfra).
  4. Varm en pande op med noget af olien fra de soltørrede tomater.
  5. Kom kylling på panden og lad det stege på begge sider til det får en fin gylden farve. Tag herefter kyllingen fra på en tallerken.
  6. Sæt panden tilbage på blusset og tilsæt evt. lidt ekstra olie, hvis nødvendigt.
  7. Kom så løg, hvidløg og soltørrede tomater på. Lad det sautere et minuts tid.
  8. Kom så tørret oregano, vand, smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden) og madlavningsfløde på. Rør det hele godt sammen.
  9. Kom kyllingen tilbage på panden og skru ned for blusset. Lad saucen og kyllingen simre ved middel varme i 10-15 minutter.
  10. Kog pasta efter pakkens anvisning, så det passer med, at det er færdigt samtidig med kyllingen.
  11. Skyl basilikum og hak det evt. groft. Riv parmesan fint.
  12. Kom til sidst basilikum og parmesan i saucen. Rør det godt ud og lad basilikum falde lidt sammen i saucen.
  13. Smag til sidst til med salt/peber.
  14. Server med pasta.
Bedøm denne ret

Opskrift på marry me chicken

Nu måtte vi også give os i kast med den populære Marry Me Chicken, som for alvor er blevet populær på både Tiktok og Instagram. Det er den dejligste omgang kylling i en sauce lavet med soltørrede tomater, hvidløg, løg og frisk basilikum. Simpelt, men simpelthen så smagfuldt og lækkert. Retten kan serveres med pasta, ris eller kartofler til. Man kan også vende kogt pasta i, hvis man vil gøre det mere til en pastaret. Vi serverede det dog blot sådan her med pasta ved siden af og sammen med den her avocadosalat, som vi elsker for tiden. Det er virkelig smagfuld og nem hverdagsmad for både store og små. Saucen er nemlig dejlig mild, men har stadig en god smag fra tomater, basilikum og parmesan. Du er nødt til at prøve den her ret, hvis du også er vilde med de nemme hverdagsretter.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på nemme pastaretter her

Marry me chicken

Kylling i flødesovs

Det er en god og nem omgang kylling i flødesovs. Kyllingebryst i flødesovs med soltørrede tomater, løg, hvidløg og frisk basilikum. Saucen er også smagt til med revet parmesanost. Det er bare en virkelig god og smagfuld sovs, som samtidig er lavet på ganske få ingredienser. Det her er en ret, som både store og små elsker. Vi er i hvert fald alle mand vilde med den herhjemme. Server den med en god gang pasta til og en grøn salat, så har du altså en luksuriøs omgang aftensmad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Hejsa
    Jeg har lavet dette én gang til familien og det smager himmelsk. Men kunne man lave det i ovn, altså efter kødet er brunet og sovsen blandet med diverse..? Evt hælde det sammen i et fad? Er der ulemper ved denne fremgangsmåde? Hvorlænge skal det evt have i ovnen?

    1. Hej Carina,

      Det kan du godt, men brug evt. en god fed madlavningsfløde, da kødet nok vil afgive lidt saft. Evt. kan det anbefales at bruge cremefine eller amo 🙂

      Kh

    1. Hej igen,

      Det har vi ikke erfaring med, men hvis den er lidt tyk i det, så burde det gå fint 🙂

      Kh

  2. Kan man evt. lave det i god tid og så varme det i ovnen? Hvis hvor længe og ved hvilken tp.?
    På forhånd tak😊
    Hilsen
    Majbritt
    Tak for mange dejlige opskrifter, som bruges flittigt!!!

    1. Hej Bente,

      Det har vi desværre ikke erfaring med. Umiddelbart vil sovsen nok blive grynet, da fløde bliver grynet ved nedfrysning. Så vi vil ikke anbefale at fryse det. Du kan lave det dagen før og så varme op i ovnen (uden frysning) 🙂

      Kh

Skriv en kommentar