Mazarinkage

Opskrift på mazarinkage med chokolade
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den klassiske mazarinkage med chokolade. En enkel og god kage, som er perfekt til eftermiddagskaffen.

Ingrediensliste

 • 200 g. marcipan
 • 100 g. smør
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • 200 g. sukker
 • 3 stk. æg
 • 90 g. hvedemel
 • Glasur

 • 100 g. mørk chokolade
 • 2 spsk. mælk

Fremgangsmåde

 1. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 2. Riv marcipan groft.
 3. Pisk smør med sukker, vaniljesukker, salt og marcipan, indtil det er luftigt. Tilsæt et æg af gangen og pisk det godt i.
 4. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det godt i.
 5. Hæld dejen i en smurt springform (Ø20 cm).
 6. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, alt efter hvor kraftig din ovn er.
 7. Smelt chokolade sammen med mælk i mikroovnen eller over vandbad.
 8. Vend kagen med bunden opad på et fad. Fordel chokoladen over den afkølede mazarinkage og server kagen, når chokoladen har sat sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på mazarinkage med chokolade

Her får du opskriften på den klassiske mazarinkage med marcipan og chokolade. Kagen er super svampet og meget enkel. Det er en nem kage, der er hurtig at lave og derfor er den god til eftermiddagskaffen.

Mazarinkage er altid et hit. Vi har ofte fået de billige mazarinkager fra supermarkedet, men de er fyldt med mange e-numre, så derfor foretrækker vi at bage den selv.

LÆS OGSÅ: Pæretærte med marcipan

Opskrift på mazarinkage med chokolade

Mazarinkage med marcipan

En rigtig mazarinkage skal selvfølgelig laves med marcipan. Det giver den bedste kage, som både er svampet og lækker. Hvis du elsker marcipan, ligesom os, så er denne kage lige noget for dig. Den smager af barndom og når den bliver toppet med chokoladen, så er det virkelig én af de bedste simple kager man kan få.

Kan jeg bruge noget andet end kokosolie til glasuren?

Vi har valgt at bruge kokosolie til glasuren. Vi har rigtig gode erfaringer med det, da det giver en flot og blank glasur. At tilsætte kokosolie til chokoladen gør også, at den ikke størkner på samme måde, som hvis man bare puttede smeltet chokolade på.

Hvis du godt kan lide chokoladeglasuren med et knæk, så lad være med at tilføje kokosolien. I stedet for kokosolie kan du også bruge smør eller piskefløde. Du kan også lave en chokoladeglasur af flormelis, bagekakao og kogende vand, hvis du er mere til en chokoladeglasur fremfor rigtig chokolade.

Følg også med på de sociale medier

Husk endelig at følge med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

 1. Hej ☺️
  Kunne godt tænke mig at bage den her i en stor bradepande til ovnen. Ved du måske hvormeget jeg skal gange op med? 🤷🏽‍♀️☺️

 2. Hvis man laver sen dagen i forvejen, hvordan vil i så anbefale man bedst opbevare den ? Og skal man vente med glasur / chokolade til den dag den skal serveres ?

  1. Hej,

   Du kan sagtens komme glasur/chokolade på samme dag som den laves. Vi ville blot pakke den godt ned (efter den er kølet af) og så opbevare ved stuetemperatur 🙂

   Kh

 3. Kan det virkelig passe at jeg skal doble portionen hvis jeg skal lave den i en 24Ø springform? Synes bare at det lyder af meget for 4 cm ekstra i formen?

  1. Hej Bitten,

   Nej det er fordi vi har haft ændret i opskriften. Vi ville nok sætte antallet af personer op med 4 personer 🙂

   Kh

Skriv en kommentar