Medaljer med flødecreme

Medaljer med flødecreme
Opskrift til stk. Opskrift til 5 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på gammeldags medaljer med flødecreme, glasur og jordbær. En nem og lækker konditorkage, som ikke er svær at lave.

Ingrediensliste

  • Mørdejsbunde

  • 200 g. hvedemel
  • 1 stk. æggeblomme
  • 120 g. smør
  • 50 g. flormelis
  • Fyld

  • 60 g. pulver til kagecreme
  • 2 dl. mælk
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 5 tsk. jordbærmarmelade
  • Andet

  • 100 g. flormelis
  • 1 spsk. bagekakao
  • 2 spsk. vand
  • 100 g. jordbær

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i tern.
  2. Kom hvedemel, flormelis, æggeblomme og smør op i en skål.
  3. Saml dejen til du har en fast og ensartet dej. Varmen fra dine hænder gør sådan, at smørret bliver blødere og samler dejen.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
  5. Tag dejen ud af køleskabet. Drys med hvedemel på bordet.
  6. Rul dejen ud til ca. 0,5 cm.
  7. Stik 10 bunde ud med en udstikker eller med et glas.
  8. Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn (over- og undervarme) i ca. 6-8 minutter, alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 5 minutter.
  10. De skal være let gyldne. Tag bundene ud og lad dem køle helt af.
  11. Pisk vaniljecremespulver sammen med mælk.
  12. Sæt din kagecreme/vaniljecreme i køleskabet i 30 minutter.
  13. Pisk piskefløde til en flødeskum. Vend kagecreme/vaniljecreme med fløde og put cremen op i en sprøjtepose.
  14. Skyl jordbær og skær dem ud i halve.
  15. Rør glasur sammen af flormelis, kakaopulver og vand. Juster tykkelsen med vand/flormelis. Den skal være ret tyk. Fordel glasuren på 5 bunde.
  16. Saml medaljerne ved at sprøjte en krans af flødecremen på en bund (uden glasur). Placer 1 tsk. marmelade i midten og sæt en bund med glasur oven på.
  17. Sprøjt lidt creme på toppen og placer et jordbær oven i.
  18. Sådan fortsætter du med resten af medaljerne.
Bedøm denne ret

Opskrift på medaljer med fløde

Her får du en nem og lækker opskrift på klassiske medaljer med flødecreme, syltetøj og glasur. Vi har desuden valgt at pynte dem med lidt friske jordbær. Medaljer er en klassisk, dansk konditorkage, som man kan få ved de fleste danske bagere. Det er en skøn kage til kaffen, som plejer at falde i god jord hos de fleste. Samtidig er det også én af de kager, som bare er umulige at spise på en pæn måde – og sådan skal en rigtig medalje være!

Vi har som sagt lavet den på den helt klassiske måde med en flødecreme, syltetøj, glasur og fløde på toppen. Bundene er klassiske mørdejsbunde lavet på smør, mel og sukker. Det er bare en kage, som man aldrig går galt i byen med.

LÆS OGSÅ: Mazarinkage med bærskum

Medaljer med flødecreme

Gammeldags medaljer med syltetøj

Der er intet som en gammeldags medalje med syltetøj. Hold op, hvor vi har vi spist mange af dem igennem vores liv. Det er sådan en kage, som minder én om ens bedsteforældre eller gamle tider hos den lokale bager. Vi havde en lille bager i byen, hvor vi kommer fra, og her kunne man få de fineste, klassiske medaljer.

Kan jeg lave bundene på forhånd?
Ja, det kan du sagtens. Lad dem køle helt af og pak dem herefter i en småkagedåse, så de holder sig sprøde.

Kan jeg samle dem på forhånd?
Nej det vil vi ikke anbefale. Medaljer er også én af de kager, som er bedst lige efter de er samlet. Så sikrer du dig sprøde bunde, som er essentielt for kagen.

Kan jeg bruge andet end jordbærmarmelade?
Du kan bruge lige præcis den syltetøj eller marmelade du har lyst til. Det smager også skønt med hindbærmarmelade, da den er lidt mere syrlig end jordbærmarmelade. Det giver et godt modspil til den søde bund og den søde creme, hvilket vi elsker.

Kan jeg lave andet end brun glasur?
Jep, du kan sagtens lave lige præcis den glasur du har lyst til eller udelade den helt, hvis du synes det bliver for sødt med glasur. Lav dine medaljer med flødecreme, som du bedst kan lide dem.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar