Mexicansk butterdejsstang

Mexicansk butterdejsstang
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker mexicansk butterdejsstang med hakket oksekød, majs, peberfrugt, forårsløg og cheddarost.

Ingrediensliste

  • 1 pk. butterdej
  • 200 g. hakket oksekød
  • 0,5 brev tacokrydderi
  • 0,25 bundt forårsløg
  • 0,5 stk. rød peberfrugt
  • 75 g. majs på dåse
  • 100 g. cheddar
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Læg i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Varm en gryde op med fedtstof.
  2. Kom hakket oksekød i og lad det stege til det har fået farve over det hele. Tilsæt så tacokrydderi og vendt det godt rundt. Tag kødet fra og lad det køle en smule af.
  3. Hak peberfrugt og forårsløg fint. Dræn majs.
  4. Riv cheddar (eller brug færdigrevet cheddarost). Bland cheddar med hakket oksekød og grøntsagerne.
  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  6. Fold butterdejen ud.
  7. Fordel fyldet på midten af butterdejspladen.
  8. Brug en pizzaskærer eller en alm. kniv til at skære “strimler” i butterdejen langs siderne af fyldet.
  9. Fold strimlerne ind over hinanden skiftevis fra side til side.
  10. Fold enderne ind under dejen.
  11. Pensl med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø og tørret oregano.
  12. Bag butterdejsstangen på anden nederste rille af ovnen i ca. 30 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Den skal være gyldenbrun på toppen.
  13. Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på mexicansk butterdejsstang

Her får du opskriften på en mexicansk butterdejsstang, som er både nem og hurtig at lave. Det er en sprød butterdejsstang med hakket oksekød, grøntsager og cheddarost. Det er nem aftensmad eller frokost. Den egner sig også godt på en buffet. Så står du lige og mangler en nem og hurtig aftensmadsidé, så kan vi varmt anbefale den her. Den smager også fantastisk med den her avocadosalat med feta og saltmandler til.

En mexicansk-inspireret butterdejsstang med oksekødsfyld og grøntsager. Den smager så godt og er hurtigt blevet en favorit herhjemme, hvis man gerne vil have et alternativ til den klassiske skinkestang. Vi kan også anbefale dig at bruge eventuelle rester fra mexi-aften som fyld. Når vi har fået mexicanske pandekager, så er der nemlig ofte oksekød, majs, peberfrugt og sådan tilbage. De rester kan nemt trylles om til sådan en sprød stang.

LÆS OGSÅ: Se alle vores nemme opskrifter til airfryer her

Mexicansk butterdejsstang

Butterdejsstang med hakket oksekød

Hvis du trænger til lidt ny aftenmadsinspiration, så kan vi kun anbefale dig at prøve den her butterdejsstang med hakket oksekød og tacokrydderi. Vi har som sagt brugt peberfrugt, forårsløg og majs, men du kan også bruge revet gulerod, squash, aubergine eller ærter i den. Så det er også en god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen på, hvis du har lidt grønt, som begynder at se slattent ud.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar