Mexicansk pulled pork

Mexicansk pulled pork
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedningstid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på mexicansk pulled pork. Braiseret nakkefilet med masser af krydderier, cola og tomat. Mexicansk nakkefilet.

Ingrediensliste

  • 2000 g. nakkefilet
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt/peber
  • 3 stk. løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1,5 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. cayennepeber
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 2 spsk. paprika
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 70 g. tomatpure
  • 1 stk. økologisk appelsin
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 dåse cola (ikke light)
  • 3 stk. laurbærblade
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Rengør nakkefilet. Skær overflødig fedt af.
  2. Skær nakkefilet store stykker.
  3. Opvarm en stor gryde og brun nakkefilet af ved hård varme i olie. Krydr med salt og peber undervejs.
  4. Imens skæres løg, hvidløg og peberfrugt i grove stykker.
  5. Når alt kødet er brunet af, så tages det af. Kom så grøntsagerne på og svits dem af kort ved høj varme.
  6. Tag grøntsagerne fra.
  7. Kom evt. lidt ekstra olie i. Tilsæt så alle krydderier og tomatpure. Steg af.
  8. Kom så hvidvinseddike og saft fra appelsin i.
  9. Kom de brunede stykker nakkefilet tilbage i gryden sammen med de stegte grøntsager, cola, vand (så det dækker det hele), laurbærblade, salt og peber.
  10. Sæt nu låg på gryden og lad det simre på lidt under middel varme i 3-4 timer.
  11. Når kødet begynder nemt at trevle fra hinanden, når man prikker i det med en gaffel, så er det ved at være klar.
  12. Til sidst fiskes alt kødet op og tages fra. Trevl det fra hinanden.
  13. Hæld lidt af væsken fra (gem det evt. i en skål) og blend så det resterende sammen til en sauce. Juster evt. tykkelsen med noget af den væske, som du tog fra. Smag saucen til med salt/peber.
  14. Kom kødet tilbage i saucen og lad det stå og simre ved lav varme indtil servering.

Opskrift på mexicansk pulled pork

Her får du opskriften på mexicansk pulled pork eller i hvert fald mexicansk-inspireret svinekød. Langtidssimret pulled pork, som er lavet i gryde med lækre krydderier og cola. Måske undrer du dig over, at der skal cola i? Det giver sådan en god smag til selve kødet og saucen. Man kan også bruge en mørk øl. Vi serverer det her mexicansk pulled pork til bowls eller som fyld i tacos eller pitabrød. Det er det møreste kød, som er fyldt med smag! Vi fik det sidst med bløde tacos, guacamole, creme fraiche og masser af frisk grønt. Det er altid en kæmpe succes.

Det er braiseret svinekød, som er lavet af en nakkefilet. Nakkefileten er god at braisere, da den indeholder godt med fedt. Det giver saftigt og smagfuldt kød, som på ingen måde bliver tørt. Når det braiseres, så tilberedes det ved lavere varme i længere tid. Det giver saftigt kød, som nærmest falder fra hinanden, når man prikker til det med en gaffel. Sådan noget kød er altså helt fantastisk til tacos.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på mexicansk mad her

Mexicansk pulled pork

Braiseret nakkefilet

Braiseret nakkefilet er nemt at lave. Selvom det skal stå og simre længe, så kræver det ikke lang tid at forberede. Når først det er sat over, så skal det egentlig bare passe sig selv og have tid til at udvikle smag. Så selvom det kan virke omstændigt med sådan noget kød her, så er det altså ligetil og ganske let. Her har vi brugt nakkefilet, men man kan også braisere andet kød. Det kunne være en oksebov eller lignende.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar