Mirabelle crumble Mirabelle crumble Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 55 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en lækker mirabelle crumble. En sprød og lækker smuldrekage med mirabeller og sprød smuldredej. Ingrediensliste Crumble 450 g. mirabeller 2 spsk. sukker 150 g. smør 140 g. hvedemel 100 g. marcipan 60 g. havregryn 140 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker Tilbehør 150 g. creme fraiche Fremgangsmåde Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Rens mirabeller og halver dem for at fjerne stenen. Bland mirabeller med sukker og lad det stå og trække, imens du forbereder crumbledejen. Skær smør i tern. Kom alle ingredienserne til crumbledejen i en skål. Smuldr det sammen med hænderne. Jo længere tid du smuldrer det sammen, jo mere vil den samle sig, da smørret bliver blødgjort med varmen fra dine hænder. Når alle ingredienserne er smuldret godt sammen, så er den klar. Fordel mirabeller i bunden af et tærtefad eller stegefad på ca. 26-28 cm. Fordel herefter din crumbledej ovenpå. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-40 minutter (hvis du ikke bruger et porcelænsfad, så kan det være, at det går hurtigere). Hold øje med den efter 25 minutter. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores. Den skal være gylden og sprød på toppen. Tag din crumble ud af ovnen og lad den køle en smule af. Server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mirabelle crumble Her får du simpelthen opskriften på den bedste og nemmeste mirabelle crumble. Måske du er så heldig at have et træ med mirabeller? Det er vi nemlig. Faktisk hele 5 træer! Og der er både gule og røde mirabeller, så vi er gået i krig med en masse mirabelleopskrifter. Det blev til den her lækre crumble eller smuldrekage med mirabeller, som smager helt fantastisk med en klat creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Sådan en smuldrekage med mirabeller skal man ikke undervurdere. Heller ikke smuldrekage generelt. Det smager så godt og er en af vores yndlingskager og desserter, når kagen skal kombineres med frugt. Mirabellerne bliver til sådan en smuk, pink kompot, som komplimenteres af den sprøde crumbledej på toppen. Selve crumbledejen er lavet på smør, havregryn, mel, sukker og marcipan, hvilket er så godt. LÆS OGSÅ: Klik her for alle vores opskrifter på crumble Smuldrekage med mirabeller Så hvis du ikke lige ved hvad du skal bruge de skønne mirabeller til, så vil vi på det kraftigste anbefale sådan en mirabellecrumble. Vi har brugt røde mirabeller, men du kan også sagtens bruge de gule. Vi oplever lidt, at de røde mirabeller godt kan virke sådan lidt tørre og melede i smagen, når de spises friskes. Men når de bruges til sådan en crumblekage her, så smager de så skønt. Så hvis du ikke er så vild med dem i den rå form, så prøv den her kage. Det er vi sikre på, at du ikke vil fortryde! Som sagt, så kan den serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Du kan også blande creme fraichen med lidt vanilje og lidt flormelis for at få sådan en vanilje-fraiche, hvilket også smager super skønt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.