Mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på mørbrad i fad med paprika, bacon, champignon, cocktailpølser og fløde. Mørbrad i fad kan serveres med kartofler, ris eller kartoffelmos. Nem og lækker aftensmad, som både kan bruges som hverdagsmad, fredagsmad eller weekendmad. 

Ingrediensliste

  • 500 g. svinemørbrad
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 300 g. champignon
  • 200 g. cocktailpølser
  • 200 g. bacon i tern
  • 3 tsk. paprika
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • salt/peber
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Rens mørbrad og skær i skiver af 2 cm. Tryk eller bank dem lidt flade med håndfladen. Vend mørbradbøfferne i hvedemel og sæt til side.
  3. Hak hvidløg og løg fint.
  4. Rens peberfrugt og champignon. Skær peberfrugt i strimler og champignon i skiver.
  5. Smør et ildfast fad med lidt fedtstof.
  6. En pande varmes op. Tilsæt bacon til panden.
  7. Lad det stege, indtil det begynder at få farve. Tilsæt herefter hvidløg, løg og cocktailpølser. Lad det stege 2-3 minutter eller indtil løgene bliver bløde.
  8. Fordel de stegte ting i det ildfaste fad.
  9. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt lidt fedtstof. Tilsæt nu dine mørbradbøffer til panden. Lad dem stege ca. 2-3 minutter på hver side, så de får lidt farve.
  10. Tag bøfferne af panden og fordel dem i fadet.
  11. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt lidt fedtstof, hvis det er nødvendigt. Tilsæt herefter peberfrugt og champignon. Lad det stege, indtil champignon er blevet bløde.
  12. Fordel de stegte grøntsager til det ildfaste fad. Vend det hele rundt, så du får fordelt det hele ligeligt i fadet.
  13. Nu skal sovsen laves. Til panden tilsætter du hakkede tomater (dem kan du blende inden, hvis du ikke vil have klumper), madlavningsfløde, en smuldret bouillonterning samt paprika.
  14. Bring det hele i kog og pisk bouillonterningen ud.
  15. Smag til med salt/peber og evt. lidt mere paprika. Du kan også tilsætte lidt cayennepeber eller chili.
  16. Fordel sovsen i fadet.
  17. Sæt fadet i midten af den forvarmede ovn (200 grader varmluft). Lad det bage i 25 minutter.
  18. Imens fadet er i ovnen, så kan du koge ris. Kog risene efter pakkens anvisning.
  19. Efter de 25 minutter tages fadet ud. Drys til sidst med hakket persille på toppen.
  20. Server med de kogte ris.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars pande

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på mørbrad i fad

Her får du den bedste opskrift på mørbrad i fad med paprika, fløde, bacon og cocktailpølser. Mørbrad bagt i ovnen i den lækreste flødetomatsauce med stykker af bacon og små cocktailpølser. Du kan servere retten med enten kartofler, kartoffelmos eller ris. Vi kan også anbefale at servere en lækker grøn salat til og evt. hjemmebagt flútes.

Mørbrad i fad er en klassiker og så er det jo bare virkelig nem aftensmad. Alle tingene op i ét fad og så i ovnen. Imens det bager i ovnen, så kan du gøre tilbehør klar. Det bliver ikke nemmere og så kan det spises både på hverdagsaftener eller som fredagsmad.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på mørbradgryde

Opskrift på mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser

Mørbrad i fad med paprika

I den her omgang mørbrad i fad, der er der også en sauce lavet på paprika, hakkede tomater og fløde. Det er en mild sovs, som også er børnevenlig. Du kan også tilsætte lidt chili eller cayennepeber, hvis du gerne vil have, at den skal have lidt mere bid.

Derudover er der bacon, champignon og cocktailpølser i retten. Det er jo egentlig lidt ligesom en mørbradgryde. Selvfølgelig med den undtagelse, at det hele bliver bagt i ovnen i stedet for. 

Mørbrad i fad i ovn

Vi bruger oftest svinemørbrad, når vi laver retten. Det er en nem måde at pifte en svinemørbrad op på, men man kan også sagtens bruge oksemørbrad. Vi bruger oftest oksemørbrad, hvis det skal være ekstra godt. Oksemørbrad er nemlig super mørt og det gør bestemt ikke retten dårligere.

Det er en af de opskrifter på aftensmad vi ofte laver, hvis vi har en svinemørbrad og vi ikke har nogle ideer eller opskrifter på hvad vi vil bruge den til. Det er nemlig nem og hurtig aftensmad, om man er 2, 3 eller skal lave mad til mange mennesker. Det er også en mild ret, da den er lavet med paprika. Vi oplever i hvert fald, at den falder i god smag ved både børn og voksne. 

Jeg kan ikke lide champignon, hvad gør jeg?

Som der ofte er med retter, så vil der nogle gange være nogle ingredienser, som nogle ikke bryder sig om. Hvis du ikke bryder dig om champignon, så kan de sagtens udelades. Ligeledes kan peberfrugt udelades eller erstattes af squash, gul eller grøn peberfrugt. Man behøves heller ikke bacon og cocktailpølser. Man kan bruge alm. pølser i stedet for cocktailpølser og man kan bruge kalkunbacon i stedet for almindelig bacon.

Selve saucen, som består af paprika, fløde og tomat, kan ikke rigtig erstattes af noget andet. Man kan justere på hvilken madlavningsfløde man bruger. Om den skal være fed eller fedtfattig. Men en flødesovs er jo en flødesovs. Og ægte mørbrad i fad med bacon, champignon og cocktailpølser skal bare have flødesauce.

Den bedste opskrift på mørbrad i fad

Vi lover dig, at du ikke finder en bedre opskrift på mørbrad i fad i ovn end denne. Det er vores absolut favorit og den opskrift vi har brugt de sidste 10 år. Vores anbefaling er, at du serverer kogte ris eller en cremet kartoffelmos til. Det er ægte dansk mad, når det er bedst. Og det er en af vores favoritretter med mørbrad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Majbrit

      Ca 1,5 cm. De skal bare lige svitses på begge sider, så de får lidt farve 🙂

      Knus

  1. Super lækker ! Har ændret det lidt med en pakke ost naturell , forskellige krydderier! Lidt Chile, Basilikum, Tymian og Herbes det Provence!

  2. Super lækker! Har brugt lidt flere krydderier Basilikum , Origano og Herbes Provence! 1 Flødeost naturell. Stor begejstring! ?

  3. Super lækker ret, som jeg serverede til ungernes fødselsdag. Mit spørgsmål er om mørbradfadet kan fryses ned efter det har været i ovnen?

  4. Hvor kommer den halve liter vand ind henne? Er det med bullionterningen alt det vand skal i?

    1. Hej Carina,
      Det er blot 1/2 dl. vand, hvilket svarer til 2-3 spsk. Du har ret, du opløser bouillonterningen i vandet og tilsætter det i saucen 🙂
      Kh

  5. Hejsa. Vil man kunne forberede retten fx aftenen før og stille på køl, så det er nemt at varme op, når der skal komme gæster? I så fald; skal det laves helt færdigt som i opskriften -altså laves færdig i ovnen og alting- eller hvad vil I anbefale? 🙂

    1. Hejsa,

      Det kan du sagtens ja! Lav alt klar i fadet og så bare giv det den tid i ovnen det skal have inden servering 🙂

      Kh

  6. så man kan godt lave alting klar som der står i opskriften og så bare sætte det på køl til dagen efter og så tilberede det i ovnen i den tid der nu så ? uden der sker nået ved det eller at kødet blir træls 🙂 ?

    vh karina

  7. Ser lækkkert ud.
    Kan jeg bruge kylling, hvis ja ville i så forberede og stege det ligesom mørbradbøfferne?

    1. Hej Lotte,

      Tænker da, at det er et forsøg værd! De ligger jo i en sauce, så måske det afhjælper, at de skulle blive meget tørre 🙂

      Kh

  8. Har lavet denne ret til familien, som var vilde med den 🥳
    Den kan klart anbefales!
    Den yngste som bliver 4 lige om lidt, vil gerne ha’ den til hendes fødselsdag. Mit spørgsmål er så om man kan lave det som en sammenkogt ret?
    Måske skære mørdbraden i tern og riste af…. Men skal ternene vendes i mel først? Eller hvordan jævner man sovsen/retten….

    1. Hej,

      Ja du kan godt lave det som en sammenkogt ret. Ja, vend dem i lidt mel eller jævn med jævning, hvis det er nødvendigt. Slet ikke sikkert, at det er nødvendigt :-)!

      Kh

Skriv en kommentar