Pikant mørbrad i fad

Opskrift på pikant mørbrad i fad
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pikant mørbrad i fad med paprika, peberfrugt, flødeost, fløde og bacon. En nem og billig hverdagsret, som smager forrygende.

Ingrediensliste

 • 500 g. svinemørbrad
 • 2 stk. løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 100 g. pikant flødeost
 • 400 g. hakkede tomater på dåse
 • 1,5 dl. madlavningsfløde
 • 1 spsk. paprika
 • salt/peber
 • 1 pk. bacon i skiver
 • Frisk persille
 • Tilbehør

 • 240 g. ris

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 2. Snit hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tynde strimler. Rens mørbrad og skær i mindre stykker.
 3. En pande opvarmes med lidt olie og/eller margarine.
 4. Mørbrad steges cirka 1-2 minutter på hver side ved høj varme, så det får farve (det skal ikke færdigsteges). Tilføj godt med salt og peber.
 5. Læg mørbrad over i et ildfast fald.
 6. På panden tilsættes igen lidt fedtstof. Steg hvidløg, løg og peberfrugt ved middel varme i 5-7 minutter.
 7. Hæld de stegte løg og peberfrugt over mørbrad i det ildfaste fad.
 8. I en skål blandes pikant flødeost, hakkede tomater, paprika, madlavningsfløde og lidt salt og peber. Blend det hele sammen med en stavblender eller pisk det godt sammen. Hæld saucen over i fadet.
 9. Bages i ovnen i 25-30 minutter.
 10. Imens det er i ovnen, gøres en bageplade klar med bagepapir. Her fordeler du bacon på.
 11. Når der er 10 minutter igen af bagetiden, så sætter du bacon ind og lader det blive sprødstegt. Så skulle det hele gerne være færdig på samme tid.
 12. Fordel bacon og evt. frisk persille ovenpå din pikant mørbrad i fad.
 13. Serveres med kogte ris, som koges efter pakkens anvisning.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på pikant mørbrad i fad

Pikant mørbrad i fad med flødeost, paprika og peberfrugt lavet i ovn. Det er en skøn, nem og lækker hverdagsret, som er hurtig at lave og som indeholder få ingredienser. Det hele skal bare op i ét fad og så i ovnen. Imens det passer sig selv i ovnen, så kan du koge ris eller kartofler dertil og evt. lave en god og smagfuld salat som tilbehør.

Den her udgave af pikant mørbrad i fad er lavet med pikant flødeost, hakkede tomater, paprika og fløde. Det er super nemt, da man blot blender eller rører alle ingredienserne sammen til saucen og så hældes det blot over.

LÆS OGSÅ: Find flere opskrifter på mørbradgryde her

Opskrift på pikant mørbrad i fad

Mørbrad i fad lavet dagen før

Du kan sagtens lave den her udgave af mørbrad i fad dagen før. Du kan lave alle tingene klar og gøre det klar i fadet. På selve dagen putter du det blot i ovnen og voila! Så har du nemt en omgang aftensmad klar. At kunne lave det hele klar dagen før, sparer dig også for en masse tid, især hvis du skal have gæster. Det er derfor helt genial og nem gæstemad.

Opskrift på pikant mørbrad i fad

Mørbrad i fad med fløde og bacon

Udover mørbrad, hakkede tomater og paprika, så er der også fløde og bacon i retten. Vi topper med bacon efter fadet har været i ovnen. Bacon bages/steges for sig selv, da det på denne måde bliver mest sprødt. Du kan også bytte bacon ud med serranoskinke, hvis du vil have en udgave, som er knap så fed.

Opskrift på pikant mørbrad i fad

Nem aftensmad med mørbrad

Vi elsker denne ret med mørbrad, da den er super nem at lave og så smager den forrygende. Vi laver den med svinemørbrad, da man ofte kan finde dem billigt. Det er i hvert fald en nem måde at gøre svinemørbrad spændende og meget smagfuld.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar