Mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser

Mørbrad i fad med bacon, champignon og cocktailpølser

Mørbrad i fad med bacon og flødesovs

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på mørbrad i fad med paprika, bacon, champignon, cocktailpølser og fløde. Mørbrad i fad kan serveres med kartofler, ris eller kartoffelmos. Nem og lækker aftensmad, som både kan bruges som hverdagsmad, fredagsmad eller weekendmad. 

Ingrediensliste

  • 500 g. svinemørbrad
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 300 g. champignon
  • 200 g. cocktailpølser
  • 200 g. bacon i tern
  • 3 tsk. paprika
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • salt/peber
  • 0,5 bundt persille
  • Tilbehør

  • 320 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Rens mørbrad og skær i skiver af 2 cm. Tryk eller bank dem lidt flade med håndfladen. Vend mørbradbøfferne i hvedemel og sæt til side.
  3. Hak hvidløg og løg fint.
  4. Rens peberfrugt og champignon. Skær peberfrugt i strimler og champignon i skiver.
  5. Smør et ildfast fad med lidt fedtstof.
  6. En pande varmes op. Tilsæt bacon til panden.
  7. Lad det stege, indtil det begynder at få farve. Tilsæt herefter hvidløg, løg og cocktailpølser. Lad det stege 2-3 minutter eller indtil løgene bliver bløde.
  8. Fordel de stegte ting i det ildfaste fad.
  9. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt lidt fedtstof. Tilsæt nu dine mørbradbøffer til panden. Lad dem stege ca. 2-3 minutter på hver side, så de får lidt farve.
  10. Tag bøfferne af panden og fordel dem i fadet.
  11. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt lidt fedtstof, hvis det er nødvendigt. Tilsæt herefter peberfrugt og champignon. Lad det stege, indtil champignon er blevet bløde.
  12. Fordel de stegte grøntsager til det ildfaste fad. Vend det hele rundt, så du får fordelt det hele ligeligt i fadet.
  13. Nu skal sovsen laves. Til panden tilsætter du hakkede tomater (dem kan du blende inden, hvis du ikke vil have klumper), madlavningsfløde, en smuldret bouillonterning samt paprika.
  14. Bring det hele i kog og pisk bouillonterningen ud.
  15. Smag til med salt/peber og evt. lidt mere paprika. Du kan også tilsætte lidt cayennepeber eller chili.
  16. Fordel sovsen i fadet.
  17. Sæt fadet i midten af den forvarmede ovn (200 grader varmluft). Lad det bage i 25 minutter.
  18. Imens fadet er i ovnen, så kan du koge ris. Kog risene efter pakkens anvisning.
  19. Efter de 25 minutter tages fadet ud. Drys til sidst med hakket persille på toppen.
  20. Server med de kogte ris.

Bedøm denne ret

Opskrift på mørbrad i fad

Her får du den bedste opskrift på mørbrad i fad med paprika, fløde, bacon og cocktailpølser. Mørbrad bagt i ovnen i den lækreste flødetomatsauce med stykker af bacon og små cocktailpølser. Du kan servere retten med enten kartofler, kartoffelmos eller ris. Vi kan også anbefale at servere en lækker grøn salat til og evt. hjemmebagt flútes.

Mørbrad i fad er en klassiker og så er det jo bare virkelig nem aftensmad. Alle tingene op i ét fad og så i ovnen. Imens det bager i ovnen, så kan du gøre tilbehør klar. Det bliver ikke nemmere og så kan det spises både på hverdagsaftener eller som fredagsmad.

LÆS OGSÅ: Salatbowls med asiatisk mørbrad

Opskrift på mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser

Mørbrad i fad med paprika

I den her omgang mørbrad i fad, der er der også en sauce lavet på paprika, hakkede tomater og fløde. Det er en mild sovs, som også er børnevenlig. Du kan også tilsætte lidt chili eller cayennepeber, hvis du gerne vil have, at den skal have lidt mere bid.

Derudover er der bacon, champignon og cocktailpølser i retten. Det er jo egentlig lidt ligesom en mørbradgryde. Selvfølgelig med den undtagelse, at det hele bliver bagt i ovnen i stedet for. 

Mørbrad i fad i ovn

Vi bruger oftest svinemørbrad, når vi laver retten. Det er en nem måde at pifte en svinemørbrad op på, men man kan også sagtens bruge oksemørbrad. Vi bruger oftest oksemørbrad, hvis det skal være ekstra godt. Oksemørbrad er nemlig super mørt og det gør bestemt ikke retten dårligere.

Det er en af de opskrifter på aftensmad vi ofte laver, hvis vi har en svinemørbrad og vi ikke har nogle ideer eller opskrifter på hvad vi vil bruge den til. Det er nemlig nem og hurtig aftensmad, om man er 2, 3 eller skal lave mad til mange mennesker. Det er også en mild ret, da den er lavet med paprika. Vi oplever i hvert fald, at den falder i god smag ved både børn og voksne. 

Jeg kan ikke lide champignon, hvad gør jeg?

Som der ofte er med retter, så vil der nogle gange være nogle ingredienser, som nogle ikke bryder sig om. Hvis du ikke bryder dig om champignon, så kan de sagtens udelades. Ligeledes kan peberfrugt udelades eller erstattes af squash, gul eller grøn peberfrugt. Man behøves heller ikke bacon og cocktailpølser. Man kan bruge alm. pølser i stedet for cocktailpølser og man kan bruge kalkunbacon i stedet for almindelig bacon.

Selve saucen, som består af paprika, fløde og tomat, kan ikke rigtig erstattes af noget andet. Man kan justere på hvilken madlavningsfløde man bruger. Om den skal være fed eller fedtfattig. Men en flødesovs er jo en flødesovs. Og ægte mørbrad i fad med bacon, champignon og cocktailpølser skal bare have flødesauce.

Den bedste opskrift på mørbrad i fad

Vi lover dig, at du ikke finder en bedre opskrift på mørbrad i fad i ovn end denne. Det er vores absolut favorit og den opskrift vi har brugt de sidste 10 år. Vores anbefaling er, at du serverer kogte ris eller en cremet kartoffelmos til. Det er ægte dansk mad, når det er bedst. Og det er en af vores favoritretter med mørbrad.

Følg også med på de sociale medier

Husk at du også kan følge med på vores Facebookside lige her.

Kommentarer

  1. Super lækker ! Har ændret det lidt med en pakke ost naturell , forskellige krydderier! Lidt Chile, Basilikum, Tymian og Herbes det Provence!

  2. Super lækker! Har brugt lidt flere krydderier Basilikum , Origano og Herbes Provence! 1 Flødeost naturell. Stor begejstring! 😀

  3. Super lækker ret, som jeg serverede til ungernes fødselsdag. Mit spørgsmål er om mørbradfadet kan fryses ned efter det har været i ovnen?

    1. Hej Carina,
      Det er blot 1/2 dl. vand, hvilket svarer til 2-3 spsk. Du har ret, du opløser bouillonterningen i vandet og tilsætter det i saucen 🙂
      Kh

  4. Hejsa. Vil man kunne forberede retten fx aftenen før og stille på køl, så det er nemt at varme op, når der skal komme gæster? I så fald; skal det laves helt færdigt som i opskriften -altså laves færdig i ovnen og alting- eller hvad vil I anbefale? 🙂

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag