Mørbradgryde med kokosmælk Mørbradgryde med kokosmælk Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en eksotisk mørbradgryde med kokosmælk. En mørbradgryde uden fløde, men med grøntsager, kokosmælk og tomat. Ingrediensliste Mørbradgryde 550 g. svinemørbrad 1 stk. løg 3 fed hvidløg 1 stk. rød peberfrugt 150 g. champignon 70 g. tomatpure 2 tsk. karry 1 tsk. paprika 400 ml. kokosmælk 1 stk. hønsebouillonterning salt/peber Tilbehør 360 g. ris 1 bundt frisk persille Fremgangsmåde Puds mørbrad for sener og bimørbrad. Skær den ud i store tern. Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i strimler. Rens champignon og skær i skiver. Varm en gryde op med olie eller smør. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og champignon. Lad det sautere til grøntsagerne bliver bløde. Tag grøntsagerne fra i en skål. Sæt gryden tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt mere olie. Tilsæt mørbradstykkerne til gryden. Vend dem godt rundt, så de får farve over det hele. Krydr med karry, paprika, salt og peber. Tilsæt tomatpure, kokosmælk og smuldret bouillonterning. Skru lidt ned for blusset og lad det simre ved middel varme i ca. 15-20 minutter. Hvis saucen er meget tyk (kommer an på hvilken kokosmælk du bruger), så kan du tilsætte lidt vand. Kom grøntsagerne tilbage i gryden. Varm den godt igennem. Kog ris efter pakkens anvisning. Hak persille fint. Smag din mørbradgryde til med salt/peber, hvis den har brug for det. Server din mørbradgryde med kogte ris og et drys frisk persille på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mørbradgryde med kokosmælk En nem og lækker mørbradgryde med kokosmælk. En eksotisk mørbradgryde med karry, kokosmælk, grøntsager og mørbrad. Hvis du lige trænger til at prøve noget nyt til aftensmaden, så kan vi varmt anbefale sådan en omgang her. Du kan servere den med ris, kartoffelmos, kartofler eller bulgur til. Skal det være en lidt mere kalorielet variant, som kan du også bruge blomkålsris eller broccoliris. Vi elsker gryderetter, da man kan få brugt grøntsagsrester og så er det også hurtigt at lave. En god mørbradgryde er vi nok alle vokset op med. Vi har ofte fået den traditionelle udgave, så derfor tænkte vi, at vi ville prøve at lave en lidt mere eksotisk udgave. Derfor har vi blandt andet brugt kokosmælk og karry, hvilket smager så godt i denne ret. Det er samtidig en mørbradgryde uden fløde, så hvis du gerne vil have et alternativ til fløden, så er kokosmælk super godt. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på gryderetter Eksotisk mørbradgryde I mørbradgryder er der som sagt god mulighed for at få brugt rester af grøntsager. I denne eksotiske udgave har vi brugt champignon og peberfrugt, men du kan også bruge gulerødder, squash, cherrytomater, bønner osv. Man kan stort set bruge alle slags grøntsager. Vær blot opmærksom på, at hvis du eksempelvis bruger gulerødder, så skal de have lov til at simre til de bliver møre, så de ikke er alt for hårde at spise. Som sagt, så er det en mørbradgryde uden fløde. Hvis du hellere vil lave den her variant med fløde, så kan du selvfølgelig blot gøre det. Det smager bare sindsygt lækkert med kombinationen af kokosmælk og karry. Så hvis du også elsker sådan lidt asiatisk-inspirerede retter, så vil den her uden tvivl være et hit. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.