Moussekage med chokolade og hindbær

Moussekage med chokolade og hindbær

Moussekage med chokolade og hindbær

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

5 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på moussekage med chokoladekagebund, chokolademousse og hindbærmousse. En skøn sommerkage med friske bær på toppen.

Ingrediensliste

  • Chokoladekagebund

  • 60 g. hvedemel
  • 60 g. sukker
  • 15 g. kakaopulver
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 dl. mælk
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • Chokolademousse

  • 200 g. mørk chokolade
  • 2 æggeblommer
  • 2 husblas
  • 2 spsk. flormelis
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Hindbærmousse

  • 200 g. frosne hindbær
  • 3 husblas
  • 75 g. sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Pynt

  • 150 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Beklæd en springform på Ø20 cm med bagepapir (se billederne længere nede af hvordan).
  3. Pisk alle ingredienserne til chokoladekagebunden sammen i en skål og hæld det i springformen.
  4. Bag bunden i 10-12 minutter. Hold øje løbende ved at stikke en gaffel i. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer som vores.
  5. Når bunden er færdig køles den af.
  6. Nu skal chokolademoussen laves. Læg husblas i koldt vand.
  7. Pisk 3/4 del af fløden i en skål. Det skal ikke være helt stift men bare luftigt.
  8. Tag en ny skål. Smelt nu chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
  9. Lad det køle lidt ned og bland derefter æggeblommer i. Rør godt rundt.
  10. Opvarm den sidste 1/4 fløde i en gryde eller i mikroovnen. Vrid husblas og smelt det i den varme fløde.
  11. Hæld nu den varme fløde med smeltet husblas i chokolade/æggeblandingen og rør rigtig godt rundt ved god hastighed. Du skal ikke blive nervøs. Det kan godt synes som om den vil skille, men det gør den ikke. Rør indtil den bliver ensartet.
  12. Sørg for at chokoladeblandingen ikke er for varm. Bland den ligeså stille med den piskede fløde og flormelis og rør godt rundt.
  13. Hæld moussen ovenpå chokoladekagebunden i springformen.
  14. Stil kagen på køl i minimum 2,5 time. Du kan også stille den i fryseren i en time.
  15. Nu skal hindbærmoussen laves. Læg 3 husblas i blød i koldt vand.
  16. Opkog hindbær. Blend det til en ensartet coulis. Vrid husblas og rør det i den varme coulis. Pisk godt og være sikker på, at der ikke er nogen husblasklumper.
  17. Stil det til side på køkkenbordet, så det kan køle lidt af. Det må nemlig ikke være for varmt, når det skal blandes med fløden.
  18. Pisk nu æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig masse.
  19. Pisk fløden luftig og ikke stiv i en anden skål.
  20. Når hindbærcoulissen er kølet lidt ned, så blander du lidt af gangen i æggemassen og rører godt rundt.
  21. Vend det til sidst med den piskede fløde og rør godt.
  22. Når kagen har sat sig på køl hældes den nylavede hindbærmoussen ovenpå chokolademoussen.
  23. Stil den på køl i mindst 3 timer eller på frost i 1,5 time.
  24. Når den har sat sig lægges den over på et serveringsfad eller tallerken og pyntes med friske bær.
  25. Opbevares på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på moussekage med chokolade og hindbær

En lækker moussekage med chokoladekagebund, chokolademousse og hindbærmousse på toppen. En virkelig god kage, som er helt formidabel som dessert. Kagen skal laves dagen før eller et par dage i forvejen, hvilket gør det super nemt.

Den består som sagt af en chokoladekagebund. Herefter er den toppet med en cremet og lækker chokolademousse samt en frisk hindbærmousse. Kombinationen af chokolade og hindbær er så god, da den får noget friskhed og derfor virker knap så sød.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med “snyde”-chokolademousse

Moussekage med chokolade og hindbær

Nem moussekage opskrift

Moussekager er super lækre, men kan også godt være svære at lave. Vi giver dig her vores nemmeste opskrift på en moussekage, som dog stadig kræver husblas. Men når du først har styr på det, så er det altså bare nemt. Så kan du også eksperimentere med andre mousser ovenpå.

Moussekage med chokolade og hindbær

En lækker sommerkage

Det er en nem og lækker sommerkage, som kan serveres til dessert eller blot som eftermiddagskage. Du kan også servere den med en kugle vaniljeis til – det er også rigtig godt kan vi fortælle. Pynt den af med friske bær på toppen og så har du altså den fineste og nemmeste sommerkage.

Moussekage med chokolade og hindbær

Hvor længe kan den holde sig og kan jeg fryse kagen?

Kagen kan holde sig ca. 3-4 dage på køl. Du kan også fryse kagen, men vi anbefaler at servere den frisk. Det er mere, hvis du har nogle rester, så kan du sagtens fryse dem. Når du tager stykkerne op fra frost, så lad dem tø op i køleskabet.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej , hvis jeg skal lave hindbær mousse der står i opskrift 3 husblas kan jeg godt bruge gelatine pulver i sted for? Og hvis ja hvor mange sker?
    Vh Ghina

  2. Hej!
    Jeg har tænkt mig at bruge jeres lækre opskrift på hindbær mousse til en anden kage.
    Ved I, om jeg kan bruge hvilken som helst slags bær i den mousse opskrift? Altså fx udskifte hindbær med blåbær eller jordbær?
    Jeg skal bruge den i en kage der er ca 33×23.. vil I tro, 1x mousse opskriften er nok?

    Jeg er kæmpe fan af jeres hjemmeside, og har brugt jeres opskrifter mange gange!

    Mvh Line

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag