Naanbrød

naanbrød
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på indiske naanbrød, som er det indiske svar på et kuvertbrød eller flute. Det smager super lækkert til krydret mad og man kan sagtens lave en stor portion og fryse halvdelen ned. Så kan man altid tage naanbrød op, når den står på indisk.

Ingrediensliste

  • 2 dl. vand
  • 20 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 400 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Lunkent vand blandes med gær. Herefter tilsættes salt, olie og yoghurt natural og der røres rundt.
  2. Så tilsættes mel lidt efter lidt. Det hele kan sagtens røres sammen med en grydeske.
  3. Når dejen begynder at slippe skålen en smule, så er den færdig. Sæt den til hævning et lunt sted i 30-60 min, imens du klargører nogle af de andre ting. Dine naanbrød kan bages enten i ovnen eller på panden, som er den rigtige måde.
  4. Dejen hældes ud på et meldrysset bord. Herefter deles den i 10-12 stykker.
  5. De små klumper rulles ud, så de får en dråbeform (ikke en nødvendighed). De skal være rimelig tynde, da de hæver, når de bliver bagt.
  6. En pande varmes op. Herefter hældes lidt olie på (pas på, at panden ikke bliver for varm – så risikerer du, at brødene bliver brændte og de ikke bliver færdigbagt inden i).
  7. Et brød placeres på panden. Det skal have cirka 1 minut på hver side.
  8. Sådan fortsætter du med alle brødene.
  9. Vil du hellere bage dem i ovnen placerer du de flade naanbrød på en bageplade med bagepapir. Dryp med lidt olie på hvert brød og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 5-7 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på naanbrød

En super nem og lækker opskrift på indiske naanbrød. Naanbrød er nødvendigt tilbehør, hvis man får indisk mad som Butter Chicken eller Chicken Tikka Masala. I hvert fald hvis du spørger os. Det er jo egentlig det indiske svar på et kuvertbrød eller et flute. Blot med den undtagelse, at det er fladt og oprindeligt er bagt på en pande.

Selve dejen er super nem at lave og den er lækker at arbejde med, da der er yoghurt i. Hvis du ikke har yoghurt, så kan de også laves uden og du kan erstatte med et andet surmælksprodukt. Brug eksempelvis creme fraiche, kærnemælk, A38 eller en rest skyr. 

LÆS OGSÅ: Flettede hvidløgsbrød

naanbrød

Naanbrød på panden

Den store forskel på almindelig brød og disse brød er, at de bliver bagt på panden. Man varmer en pande op til middel/høj varme og så bages brødene direkte på panden. Man kan dog også sagtens bage dem i ovnen, hvis det er. Det er nemlig lidt tidskrævende at bage dem på panden, da man jo ikke kan lave så mange af gangen.

Nemme indiske brød

Det er også en super nem måde at lave hjemmelavede indiske brød på. Selve dejen er som sagt rigtig simpel og kan røres sammen både på maskine og i hånden.

Hvordan laver jeg en vegansk udgave?
Vi har før bagt dem med sojayoghurt med stor succes. Så du kan altså sagtens bytte den almindelige yoghurt ud med en soja- eller havrevariant.

Kan jeg fryse brødene?
Ja, du kan sagtens fryse dem ned. Vi laver ofte en stor portion, som vi så fryser ned. Så er det nemt at tage hjemmelavede naanbrød op til aftensmaden.

Kan jeg bruge naanbrød til andet end tilbehør?
Jep, du kan også bruge brødene til en lækker naanbrødssandwich. Brug to stykker brød som under- og overbolle. Fyld dem med en lækker dressing og eksempelvis kyllingeskiver eller falafler.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar