Nemt luksus hvidløgsbrød

Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på et simpelt luksus hvidløgsbrød, som er det perfekte tilbehør til aftensmad. Du kan bruge lige nøjagtig det brød du har lyst til, men vi foretrækker ciabattabrød, da det bliver let og luftigt.

Ingrediensliste

 • 1 ciabatta
 • 50 g. smør
 • 0,5 bundt frisk persille
 • 2 fed hvidløg
 • salt
 • 1 pk. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

 1. Bland blødt smør med hakket persille, salt og knust hvidløg. Derefter skæres mozarella i tynde skiver.
 2. Skær 3/4 igennem ciabettabrødet på skrå. Se evt. billeder længere nede. Kom derefter hvidløgssmør og mozzarella i rillerne.
 3. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 minutter eller indtil det er gyldenbrunt.
Bedøm denne ret

Opskrift på luksus hvidløgsbrød

Opskrift på et luksus hvidløgsbrød. Her får du at vide hvordan du gør et simpelt brød til det lækreste og mest luksuriøse hvidløgsbrød. Vores kærlighed for hvidløgsbrød kan slet ikke beskrives, men hvem har ikke en kærlighed for hvidløgsbrød. Det er bare det perfekte tilbehør til pastaretter, grillmad, lasagne, ja vi kunne blive ved.

I stedet for at vælge den nemme løsning og købe færdiglavet hvidløgsbrød, så laver vi ofte den her version. Den er nemlig nem og hurtig at lave, men det er bare så godt. Og så er det jo en smule hjemmelavet.

Server det sammen med en almindelig hverdagsret eller lav det til fredagsmaden. Det er også super lækkert, hvis man skal have gæster og gerne vil lave noget lækkert madbrød.

LÆS OGSÅ: Foccacia med hvidløg 

Hvidløgsbrød i ovn

Det er det lækreste hvidløgsbrød, som laves i ovn. Vi bruger et færdiglavet ciabattabrød, som skæres op. Herefter fyldes det med hjemmelavet hvidløgssmør og bøfmozzarella. Du kan også bruge revet mozzarella eller en anden slags ost, hvis du er mere til det.

Nemt luksus hvidløgsbrød

Kan jeg bruge andet end ciabattabrød til luksus hvidløgsbrød?

Du kan bruge lige præcis det brød du har lyst til. Vi har også gode erfaringer med et helt almindeligt flutes og et groft flúte. Et groft flúte er også super lækkert, hvis du godt kan lide den grove variant, som mætter lidt mere.

Kan jeg lave andet end hvidløgssmør?

Nu er det her jo en opskrift på hvidløgsbrød, men hvis du gerne vil lave det anderledes, så kan du også sagtens udelade hvidløg og blot bruge persille og evt. nogle andre friske krydderurter. Så får du et lækkert urtebrød med ost. Det er også super lækkert, især hvis man gerne vil undgå hvidløgsånden.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Der står i opskriften at i skærer brødet skævt, men på billederne er det afbilledet som at i skærer lige igennem ? Er det fordi i tænker det er lettere når man skærer skævt ??
  Kh Pernille

  1. Hej Pernille,
   Ja, det er fordi det er nemmere at komme fyldet i, hvis det skæres skævt. Men du kan også skære lige ned 🙂 På vores Instagram kan du under Reels se en video af, hvordan vi gør det 🙂
   Kh

Skriv en kommentar