Nøddebund med rabarberskum

Nem opskrift på en saftig nøddebund med rabarberskum 
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og god opskrift på en saftig nøddebund med rabarberskum. Den er pyntet med bær og er den fineste sommerkage.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 4 stk. æggehvide
  • 250 g. sukker
  • 250 g. hasselnødder
  • Rabarberskum

  • 340 g. rabarber
  • 170 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 dl. vand
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Pynt

  • 300 g. bær

Fremgangsmåde

Bund

  1. Pisk æggehvider i en skål med en elpisker. Når det er hvidt tilsættes sukker lidt af gangen og der piskes videre. Pisk til du har en fyldig marengs. Det tager cirka 2-4 minutter med fuld gas.
  2. Hak nødder fint. Du kan gøre det nemt i en minihakker eller foodprocessor.
  3. Vend nødderne forsigtigt i din marengs. Brug evt. en dejskraber til at vende rundt – det synes vi gør det lidt nemmere.
  4. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  5. Put bagepapir i en springform på cirka Ø24cm. Smør siderne af springformen med lidt smør eller fedtstof.
  6. Fordel din nøddemarengs i formen og bag den i 35-40 minutter på anden nederste rille i ovnen.
  7. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af. Du kan godt risikere, at den “falder” lidt sammen, når den køler af, men det kan du ikke undgå.

Rabarberkompot

  1. Kog rabarber med sukker, vand og vaniljesukker. Lad det koge op i ca. 20 minutter, indtil du har en fast kompot. Tag gryden af blusset og hæld din kompot over i en skål. Lad den køle helt af.
  2. Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend rabarberkompotten i.
  3. Fordel din rabarberskum udover din nøddebund.
  4. Fordel til sidst bær på toppen.
  5. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på nøddebund med rabarberskum

En nem og god opskrift på en saftig nøddebund toppet med rabarberskum og lækre søde bær. Det er en super let sommerkage, som er perfekt som en dessert. Vi har valgt at pynte med jordbær, hindbær og blåbær, men du kan også pynte med letsyltede rabarber. Eller blot vælge at bruge én slags bær.

Vi elsker kombinationen af den søde bund sammen med det letsyrlige rabarberskum og så de søde bær på toppen. Det giver en perfekt syre-sødme balance, så hvis du ikke er til desserter, som er alt for søde, så er denne lige noget for dig.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med rabarberskum

Nøddebund med rabarberskum

Nøddemarengs med rabarber

Vi elsker at lave den her form for nøddemarengs. Det er bare en super lækker bund og base for rigtig mange kager. Du kan nemlig toppe bunden med lige præcis det du har lyst til. Denne gang har vi lavet en rabarberskum, men det ville også være lækkert med en bærskum eller en frisk passionsfrugtskum. Top det hele af med en masse lækre bær, så har du altså en nem og lækker dessert med frugt.

Kan jeg bruge andre nødder end hasselnødder?
Jep, du kan også sagtens bruge mandler. Eller du kan lave en blanding af både hasselnødder og mandler. Du kan også bruge valnødder, men de har en lidt kraftigere og mere gennemtrængende smag.
Nem opskrift på en saftig nøddebund med rabarberskum 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Lækker kage! Jeg vil blot gøre opmærksom på, at i har skrevet chokoladekage i punkt 3 under rabarberkompot. 🙂
    Dejlig hjemmeside med endnu dejligere opskrift!

    1. Hej,

      Du kan lave bunden for sig og rabarberskum for sig, men vent med at samle den indtil lige inden servering 🙂

      Kh

  2. Mmm den må jeg prøve at lave snart… Kan jeg mon erstatte rabarberne med hindbær? Med samme opskrift?
    Og hvordan opbevarer jeg bedst bunden hvis jeg laver den dagen inden?
    På forhånd tak!

    1. Hej,

      Det kan du sagtens. Og så opbevarer du bare bunden i en plastikpose eller i husholdningsfilm. Vent med at pakke den ned, indtil den er helt kølet af 🙂

      Kh

  3. Hej,
    Hvor lang tid før kan jeg bage bunden? Påtænker at bage den 1-2 dage før den skal serveres og så først “samle”/ pynte med fløde og bær på dagen. Bliver bunden dårlig hvis den bages 2 dage før, og hvordan slal den eventuelt opbevares?

  4. Kan Rabarberskum laves nogle timer før den lægges på bunden.
    Skal transportere kagen til et sommerhus, og færdiggøre den der

  5. Nøddemarrengs med rabarber:
    Hej mummum
    Nøddemarrengsen med rabarber var nem at lave. Bund og kompot lavede jeg dagen før servering. Toppingen (rabarberkompot og flødeskum) blev meget flydende, selv om fløden var pisket meget stiv. Der var også alt for meget topping i forhold til kage. Jeg tror kun vi bruger omkring halvdelen. Børnene ‘klager’ lidt over at rabarberen trevler og ligner hår. Jeg overvejer at blende kompotten næste gange.
    Har I er forslag til hvordan toppingen bliver mere stiv? Kan jeg erstatte noget flødeskum med creme fraiche? Mvh Rikke

    1. Hej Rikke,

      Var din kompot meget våd? Se om du kan få den kogt mere ind, så bliver din skum ikke så tynd, når den blandes med fløde.
      Creme fraiche vil blot gøre den mere flydende. Og ja du kan prøve at blende kompotten 🙂

      Kh

  6. Fantastisk kage. Jeg tror jeg kunne spise en hel selv😀. Jeg læste forkert i opskriften og kom 1/2 liter vand i kompotten i stedet for 1/2 dl. Det gjorde toppingen meget våd selv om jeg havde kogt grøden meget ind. Jeg prøver igen med rette mængde vand og prøver at blende rabarberkompotten så ‘hårene’ forsvinder🤔
    Tak for en fantastisk opskrift som både smager vanvittig godt og som er super nem at lave for en bage-analfabet som mig.

  7. Hvordan opbevares bunden hvis man laver den dagen før servering? Skal den stå på køl eller kan den opbevares i en pose i stuetemperatur? 🙂

  8. Jeg har noget færdiglavet rabarberkompot, som jeg gerne vil bruge. Hvor meget færdiglavet kompot skal jeg så blande med flødeskummet?

    1. Hej Joan,

      Ca. 300-400 g. men vi ville bare tilsætte lidt ad gangen, så kan du nemmere styre mængden 🙂

      Kh

  9. Hej,

    Jeg skal lave en kage til bryllup og tænker om nøddebunden kan fryses ned, så den kan laves længere tid i forvejen? 🙂

    Mvh Emma

  10. Hvis man skal lave kagen om til en talkage (19) til 11 mennesker – hvor mange gange tænker du så man skal gange kagen op?

    1. Hej,

      Det kommer an på hvor stort selve tallet skal være. Jeg ville nok lave en hel bradepande (til 25 personer), da man jo skærer en del fra osv. Jeg tror dog du får lidt svært ved at skære den her bund ud til en talkage. I så fald ville jeg i hvert fald fryse bunden, så den er letfrossen, når den skal skæres ud <3

      Kh

  11. Hejsa.
    Kan man bruge bunden til i en mouse kage der skal fryses og glazes eller vil du anbefale en anden bund ?

    Hilsen winnie

  12. Hej..
    Nøj den ser lækker ud.. og påtænker at lave den til familie komsammen her i weekenden 😍
    Men kan jeg godt lave rabarber kompotten dagen før? Og blande flødeskummen i på dagen??
    – samt ville det være realistisk at smække kagen sammen ved frokosttid, smide på køl, og så serverer først på aftenen (6-8 timer)

    Ville være nemt, så jeg ikke stal stå og klargøres 4 kager, mens man har gæster 🫣🫣🫣

    1. Hej,

      Ja. Du kan godt gøre rabarber klar dagen før og så vende sammen på dagen.

      Vi vil ikke anbefale at samle den 6-8 timer før, da bunden vil blive blød.

      Kh

  13. Hejsa

    Vil lave kagen til min fødselsdag, for jeg elsker rabarber. Jeg er ikke så vild med flødeskum, kunne man erstatte det med creme fraiche, ved godt at det ikke bliver så let, når det ikke er skum, men tænker at det kunne give en frisk smag
    På forhånd tak.
    Mvh
    Marianne

    1. Hej Marianne,

      Vi tror ikke, at det vil være godt med creme fraiche. Så vil vi anbefale at lave en anden kage – evt. vores rabarberkage i en vaniljedej 🙂 Der kan du servere creme fraiche til.
      Eller vores rabarber crumle med creme fraiche til 🙂
      Kh

Skriv en kommentar