Nøddebund med rabarberskum
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
1 timeSamlet tid
1 time og 30 minutterBeskrivelse
Nem og god opskrift på en saftig nøddebund med rabarberskum. Den er pyntet med bær og er den fineste sommerkage.
Ingrediensliste
-
Bund
- 4 stk. æggehvide
- 250 g. sukker
- 250 g. hasselnødder
-
Rabarberskum
- 340 g. rabarber
- 170 g. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 0,5 dl. vand
- 2,5 dl. piskefløde
-
Pynt
- 300 g. bær
Fremgangsmåde
Bund
- Pisk æggehvider i en skål med en elpisker. Når det er hvidt tilsættes sukker lidt af gangen og der piskes videre. Pisk til du har en fyldig marengs. Det tager cirka 2-4 minutter med fuld gas.
- Hak nødder fint. Du kan gøre det nemt i en minihakker eller foodprocessor.
- Vend nødderne forsigtigt i din marengs. Brug evt. en dejskraber til at vende rundt – det synes vi gør det lidt nemmere.
- Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
- Put bagepapir i en springform på cirka Ø24cm. Smør siderne af springformen med lidt smør eller fedtstof.
- Fordel din nøddemarengs i formen og bag den i 35-40 minutter på anden nederste rille i ovnen.
- Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af. Du kan godt risikere, at den “falder” lidt sammen, når den køler af, men det kan du ikke undgå.
Rabarberkompot
- Kog rabarber med sukker, vand og vaniljesukker. Lad det koge op i ca. 20 minutter, indtil du har en fast kompot. Tag gryden af blusset og hæld din kompot over i en skål. Lad den køle helt af.
- Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend rabarberkompotten i.
- Fordel din rabarberskum udover din nøddebund.
- Fordel til sidst bær på toppen.
- Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Nem opskrift på en saftig nøddebund med rabarberskum
En nem og god opskrift på en saftig nøddebund toppet med rabarberskum og lækre søde bær. Det er en super let sommerkage, som er perfekt som en dessert. Vi har valgt at pynte med jordbær, hindbær og blåbær, men du kan også pynte med letsyltede rabarber. Eller blot vælge at bruge én slags bær.
Vi elsker kombinationen af den søde bund sammen med det letsyrlige rabarberskum og så de søde bær på toppen. Det giver en perfekte syre-sødme balance, så hvis du ikke er til desserter, som er alt for søde, så er denne lige noget for dig.
LÆS OGSÅ: Chokoladekage med rabarberskum
Følg med på de sociale medier
Følger du med på vores Facebookside? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.
Kommentarer
Lækker kage! Jeg vil blot gøre opmærksom på, at i har skrevet chokoladekage i punkt 3 under rabarberkompot. 🙂
Dejlig hjemmeside med endnu dejligere opskrift!
Hej,
Tak for at gøre opmærksom, det er rettet! Og tak for de pæne ord <3
Kh
Den ser lækker ud, kan den laves dagen før servering?
Hej,
Du kan lave bunden for sig og rabarberskum for sig, men vent med at samle den indtil lige inden servering 🙂
Kh
Mmm den må jeg prøve at lave snart… Kan jeg mon erstatte rabarberne med hindbær? Med samme opskrift?
Og hvordan opbevarer jeg bedst bunden hvis jeg laver den dagen inden?
På forhånd tak!
Hej,
Det kan du sagtens. Og så opbevarer du bare bunden i en plastikpose eller i husholdningsfilm. Vent med at pakke den ned, indtil den er helt kølet af 🙂
Kh
Hej,
Hvor lang tid før kan jeg bage bunden? Påtænker at bage den 1-2 dage før den skal serveres og så først “samle”/ pynte med fløde og bær på dagen. Bliver bunden dårlig hvis den bages 2 dage før, og hvordan slal den eventuelt opbevares?
Hej,
Vi vil anbefale at bage den 1 dag før 🙂 Opbevar den i en pose eller i husholdningsfilm.
Kh
Hej,
Kan man blande hasselnødderne med andre nødder? Mandler og Valnødder? 🙂
Hej,
Sagtens 🙂
Kh