Chokoladekage med rabarberskum
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
1 time og 15 minutterSamlet tid
1 time og 30 minutterBeskrivelse
En god og nem opskrift på chokoladekage med rabarberskum og friske bær. En rigtig god og nem sommerkage, som smager helt forrygende!
Ingrediensliste
-
Chokoladekage
- 135 g. hvedemel
- 250 g. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 60 g. mælk
- 1 stk. æg
- 30 g. bagekakao
- 115 g. vand
- 120 g. smør
-
Rabarberkompot
- 340 g. rabarber
- 170 g. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 0,5 dl. vand
- 2,5 dl. piskefløde
-
Til pynt
- 300 g. bær
Fremgangsmåde
Chokoladekage
- Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
- I en anden skål blandes mælk og æg sammen.
- I en lille gryde vejes vand, kakaopulver og smør af i. Sæt det over varmen og lad det hele smelte smelte sammen til en ensartet masse. Lad det få et lille opkog.
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
- Vend kakaoblandingen sammen med melblandingen.
- Rør til sidst æggeblandingen i.
- Smør en form på ca. 18 x 13 cm. eller en springform med 21 cm. i diameter. Du kan også beklæde den med bagepapir.
- Hæld dejen over i formen.
- Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
- Tag kagen ud og lad den køle af.
Rabarberkompot
- Kog rabarber med sukker, vand og vaniljesukker. Lad det koge op i ca. 20 minutter, indtil du har en fast kompot. Tag gryden af blusset og hæld din kompot over i en skål. Lad den køle helt af.
- Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend rabarberkompotten i.
- Fordel din rabarberskum udover din chokoladekage. Hvis kagen er lidt ujævn, så kan du evt. skære den til inden.
- Fordel til sidst bær på toppen.
- Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Opskrift på chokoladekage med rabarberskum
En lækker og nem opskrift på en skøn chokoladekage med rabarber. En saftig chokoladekage, som er toppet med flødeskum rørt op med rabarberkompot = rabarberskum. Rabarberskum giver en perfekt balance til den ellers søde kage. Pynt den af med friske bær og du har en alletiders sommerkage!
LÆS OGSÅ: Rabarberlagkage
Chokoladekage med rabarber
Det er virkelig en super nem kage med rabarber. Og nu hvor rabarber er i sæson, så er det en perfekt og oplagt mulighed for at få dem brugt. I stedet for en chokoladekage, så kan du også lave en vaniljekage. Det vil også være super lækkert.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Skal kagen opbevares på køl og kan man evt. lave den en dag i forvejen? 😊
Hej,
Hvis du putter skum på, så skal den på køl og du kan sagtens lave den dagen før 🙂
Kh