Nøddehorn med marcipan Nøddehorn med marcipan Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 8 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på hjemmelavede nøddehorn med marcipan, nødder og chokolade. En lækker bagerkage med marcipan, som du kan nyde året rundt. Ingrediensliste 300 g. marcipan 80 g. flormelis 1 stk. æggehvide 30 g. hasselnøddeflager 50 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Opvarm ovnen til 200 grader alm. ovn. I en røremaskine røres flormelis, marcipan og æggehvide sammen. Kom en masse flormelis på bordet og tag marcipanmassen ud derpå. Del klumpen i 8 lige store dele og rul dem i hænderne og form dem til små horn. Rul dem i hasselnøddeflager og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bages i 12-15 minutter eller indtil de er gyldne. I mellemtiden smeltes chokolade i mikroovnen eller over vandbad. Når hornene er bagt, afkøles de, hvorefter de dyppes i mørk chokolade i enderne. Placer dem tilbage på bagepapiret og lad chokoladen størkne. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på nøddehorn med marcipan Nøddehorn er en lækker bagerkage med marcipan og mørk chokolade, som faktisk slet ikke er så svær at lave. De laves på samme måde som man laver kransekage, men så vendes de i nøddeflager og formes som horn. Man kan så vælge at dyppe enderne i mørk chokolade, hvilket vi altid plejer at gøre. Nøddehornene er især gode til jul og nytår, men de kan uden problemer nydes året rundt. De smager formidabelt til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen, hvilket også er der vi oftest nyder dem. Du kan også sagtens fryse dem ned. Det plejer de faktisk kun bedre af. Så har du altid lidt sødt at byde uventede gæster på, hvis du skulle få sådan nogle. LÆS OGSÅ: Hindbærsnitter Bagerkage med marcipan Vi elsker at rekreere alle de bagerkager, som vi kunne købe i vores lokale bager, da vi var små. Desværre eksisterer den og mange andre mindre bagerier ikke mere. Og ved mange af de bake-off afdelinger, der er i supermarkeder, kan man ikke få de gamle klassikere. Derfor elsker vi at ‘holde liv’ i dem ved at bage dem selv. Især når det slet ikke er svært at lave selv. Hvilke nøddeflager skal jeg bruge? Du kan bruge hasselnøddeflager eller mandelflager alt efter hvad du er til. Nødderne kan selvfølgelig også sagtens udelades, hvis det er. Kan jeg bruge andet end mørk chokolade? Jep, du kan også bruge hvid chokolade eller lys chokolade, hvis du er mere til det. Chokoladen kan også udelades helt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.