Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Opskrift til stk. Opskrift til 40 stk.

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på klassiske og lækre hindbærsnitter med sprøde mørdejsbunde, hindbærsyltetøj, glasur og krymmel. Hvis man vil lave en anden slags snitte, eksempelvis solbærsnitte, så bytter man bare syltetøjet ud med solbærmarmelade. Pak dem godt ned i en lufttæt beholder eller i en småkagedåse, så kan de holde 3-4 dage ved stuetemperatur.

Ingrediensliste

  • Mørdejskiks

  • 210 g. flormelis
  • 630 g. hvedemel
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1,5 dl. vand
  • 400 g. smør
  • Andet

  • 450 g. hindbærsyltetøj
  • 300 g. flormelis
  • 3 spsk. vand
  • Frysetørret hindbær eller krymmel

Fremgangsmåde

  1. Bland flormelis. hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål.
  2. Skær smørret i tern og tilsæt det sammen med vand i skålen.
    3. Ælt nu dejen med dine fingre til du får en ensartet dej. Jo mere varme dejen får fra dine hænder, jo mere samler den sig.
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 1 time.
  4. Del dejen i to klumper. Drys med mel på bordet. Rul nu den ene klump ud med en kagerulle.
  5. Find nu et glas som har den rette størrelse, som du ønsker. Pres nu små ”småkager” og placer dem på en bageplade med bagepapir.
    Gentag med den anden klump. Der skal cirka laves 80 stk.
  6. Opvarm ovnen på 200 grader varmluft og bag dem i 8-10 minutter til de er gyldne.
  7. Lad dem afkøle på en bagerist.
  8. Når de er afkølet putter du en teskefuld syltetøj i mellem to småkager og presser dem sammen.
  9. Rør nu din glasur af flormelis og kogende vand. Læg en halv teskefuld på hver kage og drys med frysetørret hindbær eller krymmel.
  10. Pak dem ned i en lufttæt beholder. Sæt dem evt. på køl, så holder de længere.

Bedøm denne ret

Opskrift på hindbærsnitter

Her får du en super nem opskrift på sprøde og lækre hindbærsnitter. De er lavet med sprød mørdej, hindbærmarmelade og lyserød glasur. Sådan en hjemmelavet hindbærsnitte er altså skøn til kaffen eller som en del af et større kagebord. Du kan pynte dem præcis, som du vil. Vi har toppet dem med lyserød glasur samt frysetørrede hindbær. Du kan også lave dem helt klassiske med hvid glasur og tivolikrymmel.

LÆS OGSÅ: Romkugler

Opskrift på hindbærsnitter

Hjemmelavet hindbærsnitter

Det er super nemt at lave hjemmelavede hindbærsnitter. Selve bundene kan også bages på forhånd og opbevares i en småkagedåse. Så kan du herefter lægge dem sammen med syltetøj og pynte med glasur. Du kan også samle dem helt (uden glasur) og så opbevare dem i en kagedåse.

Kage til kaffen

Hvis du mangler en god kage til kaffen, så er hindbærsnitter altid en klassiker. Hvis du mangler inspiration til andre lækre kager til kaffen, så kan du også bage napoleonshatte.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Hanne

      Det kan de godt, men de er ikke lige så sprøde, når de tages op igen 🙂 Alternativt kan du bage selve bundene og opbevare dem i en kagedåse og så lægge dem sammen med marmelade, når de skal bruges.

      Knus

  1. Hvis jeg bager bundene og ikke lægger dem sammen men bare opbevare dem i en lufttæt beholder hvor længe kan de så holde sige sprøde ?

  2. Nemme og sindssygt lækre hindbærsnitter 🙂 Jeg brugte Fri Plantemargarine fra Coop i stedet for smør og tilsatte derfor kun halvdelen, da teksturen på plantemargarinen er meget vandet. De blev stadig fuldstændig fantastiske! Blot et lille tip, hvis nogle prøver at reducere fedt- og/eller kaloriemængden…

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag