Lækre hverdagsopskrifter

Nøddekurv med hindbærskum

Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmelavede nøddekurve. Fyld dem med hindbærskum, som vi har gjort. Eller fyld dem med is og frugt. Du kan også dyppe kurvene i mørk chokolade, hvis det skal være ekstra luksuriøst.

Ingrediensliste

 • Nøddekurve

 • 55 g. hasselnødder
 • 50 g. smør
 • 45 g. glukosesirup
 • 50 g. sukker
 • 3 spsk. hvedemel
 • Hindbærskum

 • 2,5 dl. piskefløde
 • 100 g. frosne hindbær
 • 3 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft. I en lille gryde bringes frosne bær i kog. Når det koger tages det af varmen, og køles helt ned (skal blive koldt, så stil det gerne i køleskabet). Du kan med fordel blende bærcoulissen, hvis du vil undgå kernerne.
 2. Nu skal nøddeskålene laves. Blend hasselnødder og bland det med de resterende ingredienser. Læg 4 store teske fuld dej spredt godt fra hinanden på et stykke bagepapir.
 3. Når ovnen er varm, så bages de i 10 minutter (eller til de er gyldne og ensfarvet).
 4. Stil 4 glas klar med bunden i vejret. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle ned i 1 minut. Hiv nu dejen af bagepapiet og læg dem over glasset. Lad dem folde ned over glasset, og lad dem stivne.
 5.  Læg nu anden omgang i ovnen, og gentag.
 6. Skal nøddeskålene først bruges dagen efter, så kan de pakkes ned i en lufttæt beholder.
 7. Pisk nu fløde i en skål sammen med flormelis. Vend nu forsigtigt den kolde bærcoulis i den piskede fløde. Smag til, og tilsæt evt. mere flormelis.
 8. Sprøjt nu hindbærskummet i skålene kort inden servering. Pynt evt. med friske bær, hvid chokolade og/eller citronmelisse.

Bedøm denne ret

Nøddekurv med hindbærskum opskrift

En lækker og nem opskrift på hjemmelavet nøddekurv med hindbærskum. Det her er vores bud på en smagfuld sommerdessert. Man kan også sagtens fylde kurven med is og frugt, hvis man er mere til det. Men den syrlige hindbærskum komplimenterer bare den søde nøddekurv rigtig godt.

Vi glæder os så meget til sommer og en masse sommerdesserter med masser af friske sommerbær. Selvom vi kun er i april måned nu, så har vi allerede fået en god forsmag på sommeren og vi håber, at den bliver lige så varm som sidste år.

Så er der nemlig rig mulighed for at lave en masse sommerkager og desserter, så vi kan forkæle venner og familie.

LÆS OGSÅ: Fuglereder med fløde og bær

Nøddekurv med hindbærskum

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag