Oksecuvette på grill Oksecuvette på grill Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på oksecuvette på grill. Her får du en fremgangsmåde til grillet cuvettesteg på grill, som giver dig saftigt og lækkert kød. Ingrediensliste 1000 g. oksecuvette 2 spsk. olivenolie 1 fed hvidløg salt/peber Andet 1 stk. alubakke Fremgangsmåde Fjern hinder og sener fra cuvettestegen. Rids selve fedtet ovenpå i tern. Hak hvidløg i en hvidløgspresser. Bland det med olien. Fordel hvidløgsolien samt groft salt og friskkværnet peber godt over hele stegen. Varm grillen op til 200 grader. Når grillen er varm nok, så placeres cuvettestegen på grillen. Grill den godt på begge sider, så den får en flot farve. Læg den herefter over i en alubakke og lad den få den sidste tid på grillen i bakken ved indirekte varme, så ikke direkte over flammerne. Den skal have ca. 20-35 minutter alt efter hvor tyk den er. Vi plejer at give den til, at den når en kernetemperatur på omkring 58 grader. Tag herefter cuvettestegen af og lad den hvile 10-15 minutter. Start med at skære fra kødets smalle ende. Når du når cirka halvvejs, så vender du kødet og skærer den modsatte vej. Sørg for hele tiden at skære på tværs af kødfibrene. Server kødet med det samme. Drys evt. med lidt salt inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på oksecuvette på grill En oksecuvette bliver kun ekstra lækker på grill. Sådan er det jo med så meget kød. Det klæder det altså bare lige at få grillsmagen. Så derfor skulle du selvfølgelig ikke snydes for en opskrift på en simpel oksecuvettesteg på grill. Det er super nemt og er heller ikke så svært at styre, som man skulle tro. Du får et dejligt stykke kød, som du kan servere til de mange sommeraftenener på terrassen med grillen tændt. Hertil kan der serveres en hjemmelavet kartoffelsalat, en omgang bagte kartofler eller flødekartofler. Derudover er det også altid godt med en grøn salat til og måske et luksus hvidløgsbrød. Så har du altså den helt perfekte sommermenu, hvis du spørger os. Den passer perfekt til en fredag eller lørdag aften, hvor man eventuelt skal have gæster på besøg eller vil forkæle familien lidt ekstra. LÆS OGSÅ: Klik her og find flere grillopskrifter Grillet oksecuvette Når man skal lave en grillet oksecuvette, så skal man være opmærksom på temperaturen på grillen. Det kan være lidt svært at styre med en kuglegrill, men med en gasgrill, så er det lidt nemmere. Grillen varmes op til 200 grader. Herefter steges cuvettestegen godt af på alle sider, hvorefter den lægges over i en bakke. Så grilles den færdig ved indirekte varme til den har en kernetemperatur på omkring 56-58 grader. Så får du et flot stykke rosa kød. Lige som vi godt kan lide det! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.