Flødekartofler

Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

En nem opskrift på de bedste hjemmelavet flødekartofler. Det perfekte tilbehør til nærmest alt aftensmad. Vi laver dem også altid til grillmad. Flødekartofler gode året rundt, både til sommer og i de koldere måneder.

Ingrediensliste

  • 1500 g. kartoffel
  • 2 stk. løg
  • 7 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver.
  2. Hak løg eller skær i tynde skiver.
  3. Opvarm en gryde. Tilsæt kartofler og løg, og steg det kort af i lidt olie eller smør.
  4. Tilsæt fløde, salt, peber og muskatnød.
  5. Vend det hele godt rundt og lad det simre 5-10 minutter ved lav varme. Tag herefter gryden af varmen.
  6. Smør nu et ildfast fad med lidt fedtstof. Kom kartoffelblandingen heri.
  7. Bages i ovnen i ved 175 grader varmluft i 1,5 time. Hvis toppen bliver meget mørk, kan du undervejs dække fadet til med sølvpapir.
Bedøm denne ret

Opskrift på flødekartofler

Opskrift på de bedste hjemmelavede flødekartofler lavet i ovn med løg. Flødekartofler må være en af de bedste måde man kan lave kartofler på, hvis du spørger os. De er det perfekte tilbehør til oksemørbrad, kylling, culottesteg og nærmest alt kød. De er også gode til grillmad. Men måske du har oplevet, at hjemmelavede flødekartofler ofte kan blive ret tynde i det og blot bliver til en gang suppe med kartofler i.

Det undgår du med den her opskrift, da vi har et hemmeligt trick til hvordan du får dem tykke og cremet, så fløden hænger ved kartoflerne.

LÆS OGSÅ: Bagte søde kartofler med fetaost

Flødekartofler

Cremede flødekartofler

Hvis du vil lave de absolut bedste og mest cremede flødekartofler, så er det denne opskrift du skal prøve. Slut med opskrifter, som er vandet og som ikke bliver cremet! Denne opskrift giver dig de mest cremet kartofler hver eneste gang. Hele tricket ligger i, at vi hurtigt steger løg og kartofler af og så tilsætter vi fløden. Det gør, at stivelsen fra kartoflerne får lov til at trække ud. Og det giver altså de absolut bedste flødekartofler!

Kan jeg bruge andet end løg?
Jep, du kan sagtens bytte løg ud med porrer. Det smager også skønt. Især om sommeren, hvor man kan få friske og lækre porrer.

Kan jeg lave dem klar på forhånd?
Jep, du kan sagtens lave det hele klar på forhånd, så du blot skal bage kartoflerne inden servering. Du kan også bage dem på forhånd og så blot varme fadet igen inden servering.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej!
    Jeg kunne enormt godt tænke mig at servere flødekartofler til en kommende fødselsdagsfest, men jeg er nødt til at lave det meste dagen i forvejen. Hvis jeg nu koger kartoflerne dagen inden, skal retten så stadig have 1,5 time i ovnen, eller kan jeg skære noget af tiden væk?
    På forhånd tusind tak for svar!
    /Nana

    1. Hej Nana,
      Så skal det bare have, så fløden koger og det bliver gyldent på toppen 🙂 Blot indtil de er gennemvarmet.
      Kh

  2. Hej mummum. Hvor tykke skal skiverne være. Det er lidt misvisende i opskriften. Der står skær kartoflerne i tyndeskiver. Men i beskrivelsen står der “hemmeligt trick til hvordan du får dem tykke og cremet” 😀

    1. Hej David,

      Et trick til hvordan man får selve saucen tyk og cremet, da den nogle gange godt kan være lidt tynd. Vi skærer dem i 3-4 mm. tykkelse 🙂

      Kh

Skriv en kommentar