Oksekødssuppe

Oksekødssuppe
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet oksekødssuppe også kaldet klar suppe. Vi har serveret den klare suppe med kød- og melboller.

Ingrediensliste

  • 1 kg. kraftben
  • 700 g. oksespidsbryst
  • 1 stk. løg
  • 3 stk. gulerod
  • 0,5 stk. knoldselleri
  • 3 stk. porre
  • 1 tsk. peberkorn
  • 3 stk. laurbærblade
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 3 liter vand
  • salt
  • 900 g. kød- og melboller

Fremgangsmåde

  1. Skyl kød og ben.
  2. Kom det op i en gryde sammen med vand (det skal være dækket af vand, hvis der ikke er helt nok, så tilsætter du bare noget ekstra).
  3. Bring det i kog ved middel varme. Imens det varmer, så gør du grøntsagerne klar.
  4. Skræl grøntsagerne eller skrub dem godt. Skær i grove stykker.
  5. Når kødet koger, så kommer der sandsynligvis ‘skum’. Dette skummer du af med en ske.
  6. Tilsæt herefter grøntsagerne, æblecidereddike, peberkorn og laurbærblade til gryden.
  7. Lad det herefter stå og simre ved lav/middel varme. Det må ikke koge for voldsomt. Undervejs bliver du ved med at skumme det med en ske.
  8. Lad suppen simre med et låg på klem i 2-3 timer.
  9. Tag ben og bryst op. Brystet kan du gemme eller bruge som fyld i suppen.
  10. Hæld suppen igennem en fin trådsi. Hæld herefter suppen tilbage i gryden.
  11. Lad den evt. simre yderligere uden låg, hvis du gerne vil koge den ind til en kraftigere suppe.
  12. Smag til med salt.
  13. Kom evt. små gulerodstern, tynde skiver af porrer samt kød- og melboller i inden servering.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på oksekødssuppe

En lækker, hjemmelavet oksekødssuppe med kød- og melboller samt gulerødder og selleri. En gammeldags klar suppe skal man på ingen måde undervurdere. Det smager så skønt og er det bedste måltid, hvis man har været ude en kold vinterdag eller efterårsdag. Der er nemlig intet som at komme ind til en skål varm suppe med fyld af kød- og melboller og med små miniflutes til. Det måltid har vi simpelthen fået så mange gange og det er lige godt hver gang.

Da vi en dag stod med ret mange grøntsager og noget oksespidsbryst, som fyldte i fryseren, så var det klart, at vi skulle prøve kræfter med en hjemmelavet udgave. Vi havde masser af tid den dag, så suppen havde god tid til at stå om simre. Og resultatet blev så godt! Vi toppede godt nok oksekødssuppen med en færdigblanding af kød- og melboller. Det er vi slet ikke for fine til.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på supper

Oksekødssuppe

Klar suppe opskrift

Den her suppe kaldes også for en klar suppe. Vi kalder den både for oksekødssuppe og klar suppe, så uanset hvad du kalder den, så kan vi godt blive enige om, at det altså bare er en dejlig suppe. Som sagt, så toppede vi den med kødboller og melboller. Derudover kom vi også stykker af selleri og gulerødder i. Mange vil gerne udelade dem, men vi synes de smager så skønt og så laver vi gerne stykkerne lidt store, så der også er godt med bid i dem. Mums siger vi bare!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar