Oksemørbradgryde

Oksemørbradgryde
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på oksemørbradgryde med oksemørbrad, pølser og bacon. Server med en cremet kartoffelmos til.

Ingrediensliste

  • Oksemørbradgryde

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g. champignon
  • 400 g. oksemørbrad
  • 150 g. bacon i tern
  • 200 g. pølser
  • 2 spsk. paprika
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 2 spsk. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 spsk. balsamico
  • 2 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • Kartoffelmos

  • 1500 g. kartoffel
  • 50 g. smør
  • 3 dl mælk
  • salt
  • Andet

  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Oksemørbradgryde

  1. Hak løg og hvidløg fint. Rens champignon og skær i skiver eller kvarte.
  2. Fjern sener og andet fra mørbraden og skær den ud i tern.
  3. Skær pølser i tern eller brug cocktailpølser.
  4. Varm en gryde op uden fedtstof.
  5. Kom bacontern i og lad det stege til det er sprødt og gyldent.
  6. Herefter tilsættes løg, hvidløg og champignon. Lad det stege godt af, så svampene får lidt farve. Tag det herefter fra på en tallerken.
  7. Sæt gryden tilbage på blusset og tilsæt evt. lidt fedtstof.
  8. Kom oksemørbrad og pølser i. Lad det stege med til kødet har fået farve over det hele. Krydr med lidt salt/peber.
  9. Tilsæt paprika og tomatpure. Vend det godt rundt og lad det stege godt af.
  10. Tilsæt så hakkede tomater på dåse, smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand først),  balsamico og piskefløde. Rør godt rundt. Skru lidt ned for varmen og lad det simre i 15-20 minutter.
  11. Smag til sidst til med salt/peber.

Kartoffelmos

  1. Skræl kartofler. Skær dem evt. i mindre stykker så mindsker du kogetiden.
  2. Put kartofler i en gryde og hæld vand i til det dækker kartoflerne. Bring kartofler i kog og skru så ned til lav-middel varme.
  3. Lad dem koge til de er møre. Det tager ca. 20-25 minutter.
  4. Når de er møre, så hældes vandet fra. Lad dem dampe en smule af.
  5. I en skål blandes kartofler, smør, mælk og salt. Pisk med en elpisker indtil du har en cremet konsistens. Tilsæt evt. mere mælk, hvis den skal være mere luftig. Smag til med salt til sidst.
  6. Server din kartoffelmos til din oksemørbradgryde og evt. finthakket frisk persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på oksemørbradgryde

Den dejligste opskrift på en lækker omgang oksemørbradgryde med cremet kartoffelmos og lidt frisk persille til. Vil du opgradere den klassiske mørbradgryde, så kan det nemt gøres ved at bruge oksemørbrad. Når vi køber oksemørbrad, så er det ofte med en bi-mørbrad på, som man skærer fra. I stedet for at lade den gå til spilde, så pudser vi også den for sener og skærer den i tern. Så kommes den i en pose og så bare i fryseren. Så samler vi løbende sammen til at kunne lave en omgang oksemørbradgryde som den her. Man får brugt det hele af oksemørbraden og intet går til spilde. Det er lige er lige præcis sådan vi kan lide det!

Den her mørbradgryde med oksemørbrad er med løg, hvidløg, champignon, bacon og pølser. Præcis som en mørbradgryde skal have det! Derudover har vi lavet selve saucen på tomat, fløde, et lille skvæt balsamico og bouillon. Det giver en dejlig mild sauce, som komplimenterer alt fyldet helt perfekt. Serveret med en cremet og luftig kartoffelmos, så har du altså det ultimative efterårsmåltid lige her!

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på lækre mørbradgryder her

Oksemørbradgryde

Mørbradgryde med oksemørbrad

Vi elsker mørbradgryde og laver det gerne ofte. Det kan laves med svinemørbrad, men bliver i den grad kun bedre med oksemørbrad. Som vi også har nævnt, så bruger vi gerne bimørbraden til en gryderet som denne. Så får den nemlig også lov til at komme til sin ret. Har du kun svinemørbrad, så kan du selvfølgelig også sagtens blot erstatte oksemørbraden med denne.

Kan jeg servere mørbradgryden med andet end kartoffelmos?

Ja, server også gerne med almindelige kogte kartofler, ris, bulgur eller blomkålsris for en lettere variant.

Kan den fryses?

Ja, selve mørbradgryden kan sagtens fryses ned.

Oksemørbradgryde

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar