Osso Bucco

Osso Bucco
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet Osso Bucco med cremet kartoffelmos til. En smagfuld gryderet med oksekød i tomatsauce.

Ingrediensliste

  • Osso Bucco

  • 1000 g. okseskank
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt/peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 300 g. gulerod
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 dl. rødvin
  • 2 spsk. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • 2 dl. vand
  • 4 stk. laurbærblade
  • salt/peber
  • Kartoffelmos

  • 1500 g. kartoffel
  • 30 g. smør
  • 2 dl. mælk
  • 2 tsk. salt
  • Andet

  • 1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Osso Bucco

  1. Start med at klargøre okseskank. Skær et lille snit i senerne rundt omkring kødet. Vi lavede bare fire små snit i hvert stykke. Så undgår du, at de krøller for meget sammen under stegning.
  2. Vend kødet med hvedemel, salt og peber.
  3. Skræl gulerødder og pil løg, hvidløg. Rens bladselleri.
  4. Hak det hele meget fint. Du kan evt. bruge en foodprocessor til det.
  5. Varm en stor gryde op med olie.
  6. Brun herefter kødet af på begge sider, så det får en flot stegeskorpe.
  7. Tag kødet op. Hvis meget af fedtstoffet er væk, så tilsæt lidt ekstra olie.
  8. Kom alle grøntsagerne i. Lad dem svitse godt af.
  9. Tilsæt rødvin og lad det simre et par minutter.
  10. Tilsæt så tomatpure, hakkede tomater på dåse, vand, smuldret bouillonterning og laurbærblade.
  11. Kom kødet tilbage i gryden og sørg for, at kødet er dækket af selve saucen.
  12. Skru herefter ned for blusset og lad gryderetten simre under låg i ca. 2-3 timer til kødet er mørt.
  13. Inden servering smages retten til med salt/peber.

Kartoffelmos

  1. Ca. 45-60 minutter før gryderetten er færdig med at simre, så klargøres der til kartoffelmos.
  2. Skræl kartofler.
  3. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring dem i kog og kog dem indtil de er møre. Det tager ca. 25-35 minutter alt efter hvor store kartoflerne er. Bemærk at der ikke skal salt i vandet.
  4. Når de er kogt drænes de for vand og kommes over i en skål.
  5. Her piskes de med smør, salt og mælk til en luftig mos med en elpisker.
  6. Smag til med salt.
  7. Server sammen med din Osso Bucco og finthakket persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på Osso Bucco

Osso Bucco er en italiensk simreret, som bare smager SÅ godt. Selve navnet “Osso bucco” henviser til hullet, som er midt i benet, hvor marven sidder. I italien serveres den traditionelt med risotto, men vi har altid fået den med cremet kartoffelmos til. Det er den dejligste simreret, som er fyldt med smag og mørt kød. Serveret med en cremet og luftig kartoffelmos, så er det altså alletiders måltid her i de kolde tider.

Vi elsker simremad og gryderetter. Der er simpelthen intet som sådan en gryderet, som har stået flere timer på komfuret og simret. Duften af retten får lov til at brede sig i hele huset. Desuden er det også sådan en ret, at når først den er sat over, så skal man ikke bekymre sig mere om den. Så skal den bare have lov til at stå og udvikle smag. Så det er også en meget afstressende ret. Men som selvfølgelig kræver, at man er hjemme til at holde øje med den.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på lækre gryderetter og simreretter her

Osso Bucco

Gryderet med oksekød

Det er en smagfuld gryderet med oksekød, hvor der enten bruges okseskank eller kalveskank. Skanken er det nederste stykke af forbenet eller bagbenet. Den bliver skåret i skiver på tværs af benet, hvoraf man også får den meget karakteristiske udskæring med benet i midten. Det er sådan en udskæring, som bliver bedst af at simre i lang tid. Så den er helt perfekt til Osso Bucco og andre simreretter.

Vi serverer den som sagt med kartoffelmos til, men på den traditionelle måde, så serveres den jo med risotto. Vi elsker dog en cremet og luftig kartoffelmos, men er du mere til det andet, så laver du bare det. Den kan selvfølgelig også blot serveres med kogte kartofler.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar