Oliventapenade

Oliventapenade
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet oliventapenade lavet med oliven, soltørrede tomater og hvidløg. Server din tapenade til tapas eksempelvis.

Ingrediensliste

  • 200 g. oliven på glas
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g. soltørrede tomater
  • 1 spsk. kapers
  • 0,5 dl. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Dræn oliven, kapers og soltørrede tomater (gem evt. noget af olien).
  2. Kom olivenolie, kapers, oliven, hvidløg og soltørrede tomater op i en minihakker eller foodprocessor. Blend det kort (du vælger selv hvor fint du vil blende det. Vi kan godt lide, at det har lidt struktur og ikke bliver blendet alt for fint).
  3. Hæld det hele over i en beholder. Tilsæt evt. mere olie (kunne være noget af det olie fra de soltørrede tomater, som du tog fra tidligere).
  4. Sørg for at hele massen er dækket af olie, så holder det sig nemlig bedst.
  5. Sæt låg på eller kom husholdningsfilm over. Sæt på køl indtil det skal bruges.
Bedøm denne ret

Opskrift på oliventapenade

Lav selv nemt en lækker og smagfuld oliventapenade. Brug dine yndlingsoliven og blend dem kort sammen med hvidløg og soltørrede tomater. Sådan en tapenade smager skønt til tapas, som dyppelse til grøntsagsstænger eller kiks. Det er samtidig virkelig hurtigt at lave og kan bikses sammen på under 10 minutter.

I denne opskrift har vi brugt en blanding af grønne og sorte oliven. Men hvis der er en slags oliven, som du godt kan lide, så vil vi anbefale bare at bruge den slags. Kombinationen af oliven, hvidløg og soltørrede tomater er så god. Som vi også skriver i selve opskriften, så gemmer vi også gerne noget af olien fra de soltørrede tomater og tilføjer det til sidst. Generelt vil vi altid anbefale at gemme den olie. Hvis den ikke bruges til tapenaden, så kan man altid bruge den til at stege i eller marinade. Der er så meget smag i den olie, fordi de soltørrede tomater har trukket i den.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på tilbehør til maden

Oliventapenade

Tapenade med oliven

Så hvis den snart står på en omgang tapas igen, så synes vi helt sikkert, at du skal kaste dig ud i at lave sådan en hjemmelavet tapenade. Som sagt, så vil det helt sikkert falde i god jord hos alle oliven-elskere. Det smager også bare så godt, når det lige bliver let blendet sammen med soltørrede tomater, kapers og hvidløg. Den perfekte kombination.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar