One pot kylling i karry med mango

One pot kylling i karry med mango
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedningstid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker one pot kylling i karry med mango serveret med ris. En hurtig omgang kylling i karry, hvor det hele laves i en gryde. Det giver en god smag og så trevles kyllingen i gryderetten til sidst.

Ingrediensliste

  • 320 g. ris
  • 550 g. kyllingebryst (fra De Danske Familiegårde)
  • 400 g. gulerod
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 4 tsk. karry
  • 2 spsk. sukker
  • 2 stk. hønsebouillonterning
  • 800 ml. kokosmælk
  • salt/peber
  • 1 stk. mango
  • 1 bundt forårsløg
  • 30 g. cashewnødder
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Kog ris som anvist på pakken.
  2. Skær rød peberfrugt i tern. Skræl gulerødder og skær i mønter.
  3. Pil hvidløg og snit fint.
  4. Alle grøntsagerne kommes i en gryde.
  5. Rens og rengør kyllingebryst og kom i gryden.
  6. Fordel nu paprika, spidskommen, karry, sukker, salt, peber, hønsebouillon og kokosmælk i gryden.
  7. Sæt gryden på komfuret, tænd for varmen (middel) og lad det simre i 25-30 minutter.
  8. Herefter tages gryden af varmen. Brug to gafler til at “rive” kyllingen fra hinanden.
  9. Skræl og skær mango i tern og kom i gryden. Lad det hele simre et par minutter før det endeligt smages til med salt og peber.
  10. Server med ris, fintsnittet forårsløg og saltede cashewnødder.

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde

Opskrift på one pot kylling i karry med mango

Den lækreste omgang one pot kylling i karry med mango og ris! Kylling i karry, hvor det hele bliver tilberedt i gryden. Man kommer bare alle ingredienserne i og så skal det ellers bare simre. Når kyllingen er tilberedt, så trevles den fra hinanden. Vi ved selvfølgelig godt, at det ikke er hele retten, som er one pot, da man jo tilbereder risene ved siden af. Men vi har valgt at kalde den one pot kylling i karry alligevel, da den adskiller sig fra en traditionel kylling i karry, fordi kyllingen tilberedes i saucen. Når den laves på den her måde, så får man en smagfuld og saftig kylling, som også har trukket ekstra smag.

Serveret med ris, saltede cashewnødder og forårsløg, så har man alletiders hverdagsret. Det er i hvert fald en ret, som ofte er på rotation hjemme hos os. Vi har selvfølgelig brugt kyllingebryst fra De Danske Familiegårde. Det er kyllingebryst fra langsomtvoksende kyllinger, som er opdrættet på lokale farme i Danmark. Det kan købes hos Nemlig.com, Føtex, Bilka, Meny, MinKøbmand og Spar.

LÆS OGSÅ: Kyllingekødboller i karry med grøntsager

One pot kylling i karry med mango

Kylling i karry med kokosmælk

Den her kylling i karry er lavet med kokosmælk og er ikke lavet på en opbagt sauce. Det hele kommes i en gryde og tilberedes sammen. Det giver en cremet sauce og smagfuld kylling. Hvis du vil have ekstra smag, så kan krydderierne lige brændes lidt af i lidt olie, inden alle ingredienserne tilsættes. Det er så godt at lave kylling i karry med kokosmælk. Vi kan anbefale at bruge en fed kokosmælk, da det giver det bedste resultat og så bliver saucen heller ikke for tynd.

Prikken over i’et er, at der kommes lidt frisk mango i retten inden servering. Det giver en god sødme, som klæder retten helt vildt godt. Vil man have den stærkere, så kan der også kommes lidt chili eller chilisauce i. Alt i alt, så er det bare en lækker og nem hverdagsret, som man kan tilpasse, som man har lyst til.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar