Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Aftensmad / Frikadeller / Kyllingefrikadeller
Vores bedste opskrifter på hjemmelavede kyllingefrikadeller. Du kan lave dem i ovn, med feta, med hytteost, med persille, uden æg, med squash, som sunde og med havregryn. Kyllingefrikadeller er så lækre til aftensmad, i madpakken eller til frokost. Du kan også sagtens lave en stor portion og så fryse dem ned. De kan nydes både kolde og lune, så de er gode til så mange anledninger.
Lav lækre og nemme kyllingefrikadeller til aftensmad, frokost, madpakken eller bare som en snack. Vi har efterhånden mange opskrifter på kyllingefrikadeller, som er nemme at lave og som smager godt. Du kan lave kyllingefrikadellerne i så mange varianter. Prøv en udgave med fetaost, nogle asiatisk-inspireret eller måske nogle med masser af grøntsager i.
Kyllingedellerne kan spises på samme måde, som man vil spise almindelige klassiske frikadeller. De er gode som tilbehør til en kartoffelsalat, pastasalat eller en god salat. De kan også bruges som fyld i en frikadellesandwich, burger eller i wraps eller pitabrød. Vi bruger dem også som en lille hånddelle i madpakken. Nu har vi jo begge to små drenge og de elsker at have kyllingefrikadeller med på tur. De er så nemme lige at hapse og så smager de også godt kolde.
De her frikadeller er lavet med kylling. Vi har brugt hakket kyllingekød, som kan købes i alle butikker. Frikadeller med kylling har et højt proteinindhold og et lavt fedtindhold. I hvert fald hvis man sammenligner med en svinekødsfrikadelle. De er nemme at lave, da farsen blot røres med de forskellige ingredienser og så steges de på en pande i smør eller olie – eller en blanding. Så får du sprøde og smagfulde kyllingedeller.
Som tilbehør til kyllingefrikadeller ville vi lave en klassisk kartoffelsalat, nogle bagte kartofler eller sød kartoffelfritter. Derudover ville det være godt med en salat til. Det kunne være en bønnesalat, tomatsalat eller en sommersalat, nu når sommeren nærmer sig.
Kyllingefrikadeller kan også sagtens laves i ovn. Ved at lave frikadeller i ovnen, så sparer man på fedtet, da man ikke er nødsaget til at bruge lige så meget smør og olie. Frikadellerne formes og lægges på en bageplade med bagepapir på. Så kan de eventuelt pensles med lidt olie (det er med til at give dem noget sprødhed) og så bages de ellers bare i ovnen.
Nogle af vores yndlings kyllingefrikadeller er med feta. Sådan en god og cremet feta, som lige er skåret i små stykker eller smuldret i farsen. Det smager så godt! Prøv også at komme lidt friske krydderurter i. Det er en rigtig sommerdelle.
Du kan også lave kyllingefrikadellerne med havregryn. Vi bruger ofte havregryn i vores frikadellefars i stedet for hvedemel, som man ofte bruger. Man kan ikke smage forskel og så giver det lidt ekstra mæthed og fibre til dunserne. Så du kan altså sagtens røre farsen med havregryn.
Prøv også at tilsætte lidt hytteost til farsen. En kyllingefrikadelle med hytteost mætter godt og så giver hytteosten noget lethed til frikadellen. Hytteost kan bruges på så mange måder og i en frikadellefars smager det altså også godt.
De sunde kyllingefrikadeller er gode til madpakken, aftensmad og frokost. Som sagt, så har kyllingefrikadeller et højere proteinindhold og et mindre fedtindhold end klassiske frikadeller. Hvis du så tilbereder dem i ovn eller i airfryer, så bliver de kun endnu sundere.
Man kan også lave en spicy kyllingefrikadelle. Prøv at tilsætte lidt finthakket chili eller tørret chili. Du kan også komme lidt chilisauce i. Hvis man er til det spicy, så giver det lige frikadellerne lidt kant, hvilket også er godt.
Pastasalater er noget af det, som vi oftest spiser til kyllingefrikadellerne. Resterne er også gode til madpakken. Det kunne være en cremet pastasalat med karry eller en med grøn pesto. Kom også godt med grøntsager i pastasalaten, så får du også ekstra grønt ind på den måde.
Ja, du kan sagtens fryse dem ned. Efter optøning kan de hurtigt lunes i ovn eller airfryer.
Ja, du kan godt røre farsen sammen dagen før eller et par timer før du skal stege frikadellerne. Dæk den godt til og sæt på køl.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.