Sunde kyllingefrikadeller

Sunde kyllingefrikadeller
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på verdens bedste kyllingefrikadeller lavet uden æg, mælk og mel. I stedet er disse krydrede og spicy kyllingefrikadeller lavet med havregryn, chili og gulerødder. Det er de mest saftige og lækre kyllingefrikadeller, som samtidig er super sunde.

Ingrediensliste

 • 400 g. hakket kylling
 • 0,5 stk. frisk chili
 • 0,5 stk. løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dl. havregryn
 • 2 stk. gulerod
 • 0,5 bundt frisk persille
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Hak løg, chili og hvidløg fint. Riv gulerødderne. Hak persille fint.
 2. Bland nu alle ingredienserne i en skål. Hvis farsen føles lidt for våd, så tilsæt lidt ekstra havregryn. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt mælk..
 3. Opvarm en pande med 3-4 spsk. olie/fedtstof på.
 4. Form ca. 14-15 frikadeller. Steg dem på panden ved medium varme i ca. 4-6 minutter på hver side (eller mere, alt efter hvor varm og effektiv din pande er). Steg dem til de er gyldne.
 5. Tag dem af panden og læg dem evt. på en tallerken med køkkenrulle på, så det kan suge noget af fedtstoffet.

TIP: Du kan sagtens fryse frikadellerne. Pak dem i fryseposer og frys dem ned. Når de tages op, så kan du varme dem op i ovnen direkte fra frost. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Varm frikadeller i ca. 15-20 minutter, indtil de er varme inden i. Hvis de er tøet op, når de varmes, så skal de have ca. 5-8 minutter.

Bedøm denne ret

Opskrift på sunde kyllingefrikadeller

Vores absolut bedste opskrift på verdens bedste, mest lækre og sunde kyllingefrikadeller uden æg, mælk og hvedemel. I stedet for dette, så er disse kyllingefrikadeller med havregryn og gulerødder. De er nemme, krydrede, faktisk lidt spicy, da der også er frisk chili i. Der er ikke noget som sådan en krydret kyllingefrikadelle! Den kan spises både til aftensmad, frokost og i madpakken.

LÆS OGSÅ: Paprikagryde med kylling og serranoskinke

Krydrede og spicy kyllingefrikadeller

De her frikadeller er lavet med chili og hvidløg, hvilket giver dem en spicy og krydret smag. Hvis du ikke er så god til stærkt mad, så kan du blot undlade at putte chili i. Det samme kan du gøre, hvis de skal være lidt mere børnevenlige.

Sunde kyllingefrikadeller

Kan de fryses?

Ja de kan sagtens fryses. Vi plejer at lave en stor portion og så fryser vi dem ned, som vi ikke får spist. Så kan man nemlig altid tage frikadeller op, hvis tiden en dag er knap. Du kan selvfølgelig også lave frikadellerne med almindelig hakket svinekød, hvis du ikke kan finde hakket kylling.

Kyllingefrikadeller uden æg

De her saftige og fedtfattige kyllingefrikadeller er lavet uden æg. De har faktisk slet ikke brug for æg, da de får en masse smag og saft fra blandt andet gulerødderne. Det giver noget luft i frikadellerne, som smager sindsygt godt. Du kan dog sagtens tilsætte et æg, hvis du gerne vil have det. Så skal du blot tilsætte lidt ekstra havregryn.

Kyllingefrikadeller uden mel

I stedet for mel, så er der i disse kyllingefrikadeller brugt havregryn. Havregryn i frikadeller smager fantastisk og man kan slet ikke smage, at der er brugt havregryn i stedet for mel. Havregryn er også naturligt glutenfri, derfor får du også glutenfrie kyllingefrikadeller. Man skriver dog ikke på almindelige havregryn, at de er glutenfri, da de bliver produceret samme sted som andre melsorter, der indeholder gluten. Det vil sige, at der kan indeholde spor af gluten. Så hvis du er glutenallergiker, så skal du købe havregryn, som er mærket “glutenfri”.

Tilbehør til sunde kyllingefrikadeller

Men hvad spiser man så af tilbehør til de her lækre og saftige kyllingefrikadeller? Man kan lave både noget sundt tilbehør og noget knap så sundt. Nogle af vores favoritter inkluderer blandt andet:

Kartoffelsalat. En klassisk kartoffelsalat går man aldrig galt i byen med. Denne er rigtig sommeragtig med frisk purløg og radisser.

Tomatsalat. En nem, frisk og lækker tomatsalat med frisk mozzarella. Vi har toppet med lidt frisk persille, løg og olie. Det er så lækkert.

Bønnesalat med feta. Denne bønnesalat er også super lækker! Den er med feta, rødløg, olie og lidt timian. Det er den bedste kombination og lækkert tilbehør til kyllingefrikadellerne.

Vi håber, at det kunne give lidt inspiration til hvad for noget tilbehør man kan servere til sine kyllingefrikadeller. Vi spiser nemlig oftest vores kyllingefrikadeller med tilbehør.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Et halvt bundt persille er lidt et vidt begreb i min “jeg følger nøjagtig opskriften hjerne” ? kan i give er lidt mere præcis mål?

  1. Hej,

   Det er svært at sige. Vi bruger et halvt bundt af de der små potter med persille man køber i supermarkedet til 7-9 kr 🙂
   Ca. 5 spsk. hakket.

   Kh

  1. Hej Sara,

   Desværre ikke 🙂 Vi håber på at få ernæringsinformationer på vores opskrifter i fremtiden!

   Kh

  2. SARA : Du kan jo også udregne kcal fra alle råvarene 🙂 Men det lyder sundt i hvert fald, der er ikke mange kcal i den her opskrift overhovedet.

 2. Virkelig dejlige frikadeller, sammen med en skål salat, lidt tzatziki og et stykke ciabattabrød blev det et skønt måltid. tak for opskriften.
  Sommer hilsner
  Berit

Skriv en kommentar