Sunde kyllingefrikadeller

Sunde kyllingefrikadeller

Sunde kyllingefrikadeller

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på de bedste sunde frikadeller med masser af smag. De er super gode til aftensmad eller med lækkert tilbehør til, f.eks. i form af broccolimos, bagte søde kartofler eller en god pastasalat med pesto. Du kan tilsætte lige nøjagtig de grøntsager, som du har lyst til. Vi har før tilsat hakket spinat eller erstattet gulerødderne med revet squash.

 

Ingrediensliste

 • 400 g. kyllingefars
 • 1 dl. havregryn
 • 2 gulerødder
 • 1/2 bundt persille
 • Salt/peber
 • Lidt frisk chili
 • 1/2 løg
 • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

 1. Hak løg og hvidløg fint. Riv gulerødderne. Hak persille fint.
 2. Bland nu alle ingredienserne i en skål. Hvis farsen føles lidt for våd, så tilsæt lidt ekstra havregryn. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt mælk..
 3. Opvarm en pande med 3-4 spsk. olie/fedtstof på.
 4. Form ca. 14-15 frikadeller. Steg dem på panden ved medium varme i ca. 4-6 minutter på hver side (eller mere, alt efter hvor varm og effektiv din pande er). Steg dem til de er gyldne.
 5. Tag dem af panden og læg dem evt. på en tallerken med køkkenrulle på, så det kan suge noget af fedtstoffet.

TIP: Du kan sagtens fryse frikadellerne. Pak dem i fryseposer og frys dem ned. Når de tages op, så kan du varme dem op i ovnen direkte fra frost. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Varm frikadeller i ca. 15-20 minutter, indtil de er varme inden i. Hvis de er tøet op, når de varmes, så skal de have ca. 5-8 minutter.

Bedøm denne ret

Opskrift på sunde kyllingefrikadeller

Dette er den absolut bedste opskrift på sunde kyllingefrikadeller med skjulte grøntsager og uden æg og hvedemel. I stedet er de lavet med havregryn, som giver en god mæthedsfølelse. De kan spises som nem aftensmad, men kan med fordel også bruges til madpakken eller til børnenes madpakke. For selvom der er grøntsager i, så er de super børnevenlige, da de stadig har en mild smag.

Vi plejer at lave en stor portion og så fryser vi dem ned, som vi ikke får spist. Så kan man nemlig altid tage frikadeller op, hvis tiden en dag er knap. Du kan selvfølgelig også lave frikadellerne med almindelig hakket svinekød, hvis du ikke kan finde hakket kylling.

LÆS OGSÅ: Paprikagryde med kylling og serranoskinke

Sunde kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller uden æg

De her lækre frikadeller er lavet uden æg. De har faktisk slet ikke brug for æg, da de får en masse smag og saft fra blandt andet gulerødderne. Det giver noget luft i frikadellerne, som smager sindsygt godt. Du kan dog sagtens tilsætte et æg, hvis du gerne vil have det. Så skal du blot tilsætte lidt ekstra havregryn.

Kyllingefrikadeller uden mel

I stedet for mel, så er der i disse kyllingefrikadeller brugt havregryn. Havregryn i frikadeller smager fantastisk og man kan slet ikke smage, at der er brugt havregryn i stedet for mel. Det er de bedste kyllingefrikadeller uden mel.

Tilbehør til sunde kyllingefrikadeller

Hvis du mangler lidt inspiration til tilbehør til disse lækre frikadeller, så kan vi anbefale disse:

Kartoffelsalat. En klassisk kartoffelsalat går man aldrig galt i byen med. Denne er rigtig sommeragtig med frisk purløg og radisser.

Tomatsalat. En nem, frisk og lækker tomatsalat med frisk mozzarella. Vi har toppet med lidt frisk persille, løg og olie. Det er så lækkert.

Bønnesalat med feta. Denne bønnesalat er også super lækker! Den er med feta, rødløg, olie og lidt timian. Det er den bedste kombination og lækkert tilbehør til kyllingefrikadellerne.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Et halvt bundt persille er lidt et vidt begreb i min “jeg følger nøjagtig opskriften hjerne” 😁 kan i give er lidt mere præcis mål?

  1. Hej,

   Det er svært at sige. Vi bruger et halvt bundt af de der små potter med persille man køber i supermarkedet til 7-9 kr 🙂
   Ca. 5 spsk. hakket.

   Kh

  1. Hej Sara,

   Desværre ikke 🙂 Vi håber på at få ernæringsinformationer på vores opskrifter i fremtiden!

   Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag