Oreotærte med chokolade og friske bær Oreotærte med chokolade, vaniljeskum og friske bær Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 20 minutterTilberedningstid 3 timerSamlet tid 3 timer og 20 minutter Del Pin Print BeskrivelseDen lækreste oreotærte med friske bær. Den egner sig super godt som en sommerdessert, da den tunge chokoladebund piftes op med friske bær og syrlig vaniljeskum.IngredienslisteOreobund 200 g. Oreo 100 g. smørChokoladetrøffel 2 dl. piskefløde 200 g. mørk chokoladeVaniljeskum 2,5 dl. piskefløde 2 tsk. vaniljesukker 2 spsk. flormelis 1 tsk. citronsaft 1 spsk. creme fraicheLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeSmelt smør i en gryde eller i mikroovnen.Del hver oreo og skær det hvide fra og læg det i en skål. Blend oreokiksene fint i en blender eller minihakker. Du kan også bruge en kagerulle og putte kiksene i en pose – og så banke dem i stykker.Bland det smeltede smør med kiksene og pres det ud i en springform eller tærteform med Ø22 cm. Stil bunden i fryseren imens chokoladecremen laves.Hak chokolade fint. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag så gryden af varmen og tilsæt chokolade. Rør godt rundt indtil chokoladen er smeltet og det er blevet en ensartet masse. Lad den køle af i 10 minutter.Tag tærtebunden ud fra fryseren og hæld chokoladecremen i.Stil derefter kagen på køl i minimum 3 timer.Inden servering skal vaniljeskummet laves. Pisk fløde med det hvide fra oreokiksene, flormelis, vaniljesukker og citronsaft til en luftig flødeskum. Vend til sidst creme fraiche i.Herefter skylles jordbær og skæres i kvarte. Skyl blåbær.Pynt kagen med vaniljeskum og friske bær.Lås skærmOpskrift på oreotærte med chokolade og friske bærHer får du opskriften på en let og lækker Oreotærte. Tærten består af bund af knuste oreo, blød chokoladecreme, frisk vaniljeskum og på toppen en masse friske bær. Det er en virkelig god kage, som er super fin som dessert. Kagen skal ikke bages, hvilket vil sige, at du hurtigt kan bikse den sammen, da den kun kræver lidt tid på køl eller frost.Du kan vælge om du vil servere den som den er eller med en kugle is. Vi synes, at kagen godt kan serveres som den er, da vi har taget højde for den tunge og koncentrerede bund og lavet en lidt mere syrlig og let skum efterfulgt af friske bær. Denne opskrift på kage med oreo vil helt sikkert falde i god jord. Kagen kan laves dagen før. Du kan lave oreobunden og chokoladecremen dagen før og blot pynte kagen inden servering.LÆS OGSÅ: Karameltærte med jordbær Oreokage med chokoladecremeDet er en nem oreokage med chokoladecreme. Den består af knuste oreos, som er vendt med smør. Herefter er det presset ud i en springform, hvorefter bunden er fyldt med chokoladetrøffel. Det hele sættes på køl, så det får lov til at sætte sig. Så toppes den med en vaniljeskum og masser af friske bær. Det bliver sådan en god kombination af det søde og det friske, så det ikke bliver alt for sødt. Du kan desuden pynte med præcis de frugter og bær, som du har lyst til. Vi har en hindbærbusk, som er begyndt at give en masse lækre bær. Dem tænker vi at pynte med næste gang. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hvad har jeg gjort forkert? Chokoladecremen er helt flydende? Selv efter den har stået på køl i 3 timerSvar
Hej Malene,Har du brugt mørk chokolade? Hvis du har skiftet med lys chokolade, så er det derfor 🙂KhSvar
Hej Anja,Kun kiks ja. Vi brugte sådan nogle knuste Oreos fra en pose, hvor det hvide ikke var med 🙂KhSvar
Tip; man kan købe knuste oreos uden cremen (så går den ikke til spilde medmindre man spiser den ?)Svar