Oreotærte med chokolade og friske bær

oreotærte
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Den lækreste oreotærte med friske bær. Den egner sig super godt som en sommerdessert, da den tunge chokoladebund piftes op med friske bær og syrlig vaniljeskum.

Ingrediensliste

 • Oreobund

 • 200 g. Oreo
 • 100 g. smør
 • Fugde

 • 2 dl. piskefløde
 • 200 g. mørk chokolade
 • Vaniljeskum

 • 2,5 dl. piskefløde
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 spsk. flormelis
 • 1 tsk. citronsaft
 • 1 spsk. creme fraiche

Fremgangsmåde

 1. Smelt smør i en gryde eller i mikroovnen.
 2. Del hver oreo og skær det hvide fra og læg det i en skål. Blend oreokiksene fint i en blender eller minihakker. Du kan også bruge en kødhammer og putte kiksene i en pose, det tager dog lidt ekstra tid, før det bliver helt fint.
 3. Bland det smeltede smør med kiksene og pres det ud i en springform eller tærteform med Ø22 cm. Stil bunden i fryseren imens chokoladecremen laves.
 4. I en gryde blandes fløde med chokoladestykker. Tænd for middel varme og rør godt rundt indtil chokoladen er smeltet og det er blevet en ensartet masse. Lad den køle af i 10 minutter.
 5. Tag tærtebunden ud fra fryseren og hæld chokoladecremen i.
 6. Stil derefter kagen på køl i 2-3 timer.
 7. Inden servering skal vaniljeskummet laves. Pisk fløde med det hvide fra oreokiksene og bland hvorefter flormelis, vaniljesukker, citronsaft og creme fraiche i.
 8. Herefter skylles jordbær og skæres i kvarte. Skyl blåbær.
 9. Pynt kagen med vaniljeskum og friske bær.
Bedøm denne ret

Opskrift på lækker oreotærte med chokolade og friske bær

Her får du opskriften på den lækreste oreotærte. Tærten består af bund af knuste oreo, blød chokoladecreme, frisk vaniljeskum og på toppen en masse friske bær. Det er en virkelig god kage, som er super fin som dessert. Kagen skal ikke bages, hvilket vil sige, at du hurtigt kan bikse den sammen, da den kun kræver lidt tid på køl eller frost.

Du kan vælge om du vil servere den som den er eller med en kugle is. Vi synes, at kagen godt kan serveres som den er, da vi har taget højde for den tunge og koncentrerede bund og lavet en lidt mere syrlig og let skum efterfulgt af friske bær. Denne opskrift på kage med oreo vil helt sikkert falde i god jord.

Kagen kan laves dagen før. Du kan lave oreobunden og chokoladecremen dagen før og blot pynte kagen inden servering.

Vi elsker opskrifter med oreo, men er du ikke så meget til oreo? Så har vi lavet en lignende kage med digestive og karamel. Den opskrift finder du lige her.

oreotærte

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi også deler spændende nye opskrifter. Vi er også på Instagram, hvor vi er mere aktive og du med garanti vil modtage daglig mad inspiration. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Tip; man kan købe knuste oreos uden cremen (så går den ikke til spilde medmindre man spiser den ?)

  1. Hej Anja,

   Kun kiks ja. Vi brugte sådan nogle knuste Oreos fra en pose, hvor det hvide ikke var med 🙂

   Kh

Skriv en kommentar