Overnight oats med chiafrø

overnight oats med chiafrø
Opskrift til person Opskrift til 1 person

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

8 timer

Samlet tid

8 timer og 5 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker basisopskrift på overnight oats med chiafrø, havregryn og skyr. Top din køleskabsgrød med lige præcis det du har lyst til.

Ingrediensliste

  • Grød

  • 35 g. grovvalsede havregryn
  • 1 spsk. chiafrø
  • 30 g. neutral skyr
  • 1 dl. mælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Topping

  • 10 g. peanutbutter
  • 0,25 stk. banan
  • 5 g. mørk chokolade
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne til grøden i et glas og dæk det til med husholdningsfilm eller et låg.
  2. Lad grøden stå natten over i køleskabet.
  3. Top med peanutbutter, chokolade og bananskiver om morgenen og spis med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på overnight oats med chiafrø

Her får du en nem og lækker opskrift på overnight oats med chiafrø og skyr. Har du prøvet sådan en omgang før? Det er nemlig super nemt og rigtig smart, hvis man har travlt om morgenen. Det hele røres nemlig sammen aftenen inden og så er det klar næste morgen. Så er der ingen undskyldning for ikke at få morgenmad og for ikke at få noget, som er sundt og mættende.

Det her er en god grundopskrift på en basisgrød. Til den kan du så tilføje lige det du har lyst til. Vi har toppet den her med peanutbutter, skiver af banan og lidt mørk chokolade. Så smager det næsten som en dessert! Det er så lækkert. Til selve grøden har vi ikke brugt nogen form for sødning. Det er en smagssag, så hvis du gerne vil have en lidt sødere grød, så kan du tilføje lidt akaciehonning eller agavesirup til den.

LÆS OGSÅ: Bananpandekager uden æg

overnight oats med chiafrø

Køleskabsgrød med havregryn

På dansk, så hedder det vist så fint ‘køleskabsgrød’, da man netop sætter grøden på køl natten over. Du kan sætte det over i en skål eller i en glasbeholder. Skal du have den med på farten, så brug gerne en bøtte, som er nem at transportere og som holder tæt. Det er nemlig også sådan en god to-go morgenmad, som man kan nyde på farten i toget eller i bussen, hvis man benytter sig af det.

Kan jeg lave det vegansk?
Ja, det kan du sagtens. Brug havremælk, mandelmælk eller kokosmælk til grøden. I stedet for skyr, så kan du bruge plantebaseret yoghurt. Her kan du vælge en neutral smag eller en variant med smag. Vi synes især, at Alpro laver nogle rigtig gode plantebaserede yoghurter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar