Påske træstammer Påske træstammer Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på gule påske træstammer lavet med trøffelmasse. Brug dine kagerester og lav disse lækre påsketræstammer til påsken. Ingrediensliste Trøffelmasse 1 dl. piskefløde 60 g. mørk chokolade 540 g. kagerester 0,5 tsk. vaniljesukker 4 spsk. hindbærmarmelade 2 spsk. romessens 20 g. bagekakao Gul marcipanovertræk 275 g. marcipan 130 g. flormelis 50 g. glukosesirup 5 dråber gul frugtfarve Andet 100 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Hak mørk chokolade groft. Put chokolade og fløde i en lille gryde. Varm det op ved lav varme. Lad det smelte sammen til en ensartet masse. Tag herefter gryden af varmen og lad det køle af. Placer alle dine kagerester i en stor skål. Smuldr alle resterne. Tilsæt hindbærmarmelade, vaniljesukker, romessens, kakaopulver og chokoladeblandingen, som du har lavet. Ælt det hele godt sammen, til du får en ensartet masse. Du kan også bruge k-spaden på en røremaskine eller en foodprocessor til at blande det hele. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt mere fløde. Smag massen til med romessens. Der kan være forskel på hvor meget man gerne vil have den til at smage af rom. Rør marcipan sammen med flormelis, gul frugtfarve og glukosesirup i en røremaskine med k-spaden. Du kan også ælte det godt sammen med hænderne. (Hvis du gør det med hænderne, kan frugtfarven godt sætte sig lidt fast på din hud) Form trøffelmassen til små aflange pølser. Sæt dem på køl, imens du ruller marcipan ud. Rul marcipan ud i lidt flormelis eller lidt kartoffelmel. Skær marcipanen til og læg de små “pølser” du lige har formet ovenpå. Rul marcipanen stramt om og luk enderne til, hvis de går lidt udover. Sådan fortsætter du, indtil alle er overtrukket med marcipan. Placer på et stykke bagepapir, evt. på et skærebræt (så er det nemt at flytte til køleskabet efter). Hak chokolade groft. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Dyp enderne af dine træstammer i chokolade og placer dem tilbage på bagepapiret. Sæt dem i køleskabet, så chokoladen får lov til at størkne. Når chokoladen er størknet, så kan du flytte dem fra bagepapiret og over i en beholder. De holder ca. 4-5 dage i køleskabet. De kan også sagtens fryses. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på påske træstammer Der er intet som en god klassisk træstamme. Den kan nydes hele året rundt og smager altid fantastisk. I anledning af påsken har vi lavet en opskrift på lækre påske træstammer. De pynter så fint på påskebordet. Træstammer er en perfekt måde at bruge kagerester på. Så har du for eksempel lavet en talkage eller måske bare lavet for meget kage tidligere. Så er det bare med at gemme det i fryseren og bruge det til at lave påske træstammer. Har du derimod ingen kagerester, så kan du stadig lave træstammerne. Du køber bare nogle færdigkager i supermarkedet og bruge dem i stedet. Det må meget gerne være forskellige slags kagerester, så en god blanding af brownie, mazarinkage, muffins, roulade og hvad end der nu ellers gemmer sig i fryseren eller frister i supermarkedet. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på påskekager Gul marcipan på dine træstammer For at få dine træstammer til at passe til det gule påsketema, så farver vi marcipanen i en flot gul farve. Det er nemt at blande lidt gul frugtfarve eller pastafarve med i marcipanblandingen og det giver det sidste lille touch på kagerne. Da frugtfarve indeholder meget farve, så pas på med ikke at få det på tøj eller hud. Det kan godt sætte sig lidt fast. Gul frugtfarve er ikke den sværeste at fjerne, men hvis du vil være ekstra forsigtig, så brug gerne et par handsker når du laver marcipanovertrækket. Vi havde en lille rest marcipan tilovers, da vi havde lavet vores påsketræstammer og vi lavede derfor små næb til vores påske romkugler, så de blev til små påskekyllinger. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.