Påskebrød med marcipanæg Påskebrød med marcipanæg Opskrift til 142842 stk. Opskrift til 14 stk. Forberedelsestid 2 timer Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 2 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på de fineste påskebrød pyntet med marcipanæg. Det er perfekt som madbrød til påskefrokosten eller som et sjovt brød til børnene. Man behøves ikke at pynte med marcipanæg i midten, man kan sagtens fylde hullet ud med noget andet. Ingrediensliste 2,5 dl. kærnemælk 30 g. gær 0,5 tsk. salt 1,5 spsk. sukker 1 stk. æg 1 dl. raps- eller solsikkeolie 450 g. hvedemel 14 stk. marcipan påskeæg Fremgangsmåde Lun kærnemælken. Opløs gæren her i. Tilsæt salt, sukker og et sammenpisket æg. Tilsæt olie. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen. Del den i 14-16 lige store boller. Tag hver bolle og rul den ud til en lang tynd pølse. Del denne pølse i to. Sæt enderne fast sammen og sno de to stykker rundt om hinanden. Form til sidst en lille rede og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan have 9 på en bageplade, så undgår du, at de vokser sammen. Fortsæt sådan med alle bollerne. Lad rederne efterhæve i 30 min. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl rederne med et sammenpisket æg. Bag rederne i ca. 13-15 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned. Når de er kølet ned, så kan du pynte med marcipanæg i midten. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på påskebrød med marcipanæg Opskrift på de fineste små påskebrød, som er pyntet med marcipanæg i midten. Det er flettet brød, som er så fine som madbrød til påskedagene. De er samtidig rigtig nemme at lave. Det er egentlig en simpel opskrift på en almindelig bolledej, som så bliver formet som små reder, som bages med en kugle af stanniol. Efter de er bagt, så fjernes stanniolen og der puttes små marcipanæg i hullerne. Brødet pynter så fint på påskebuffeten og det er brød, som især børnene er glade for og synes er sjove. De er derfor blevet fast inventar til vores årlige påskefrokost med venner og familie, da de er nemme at lave og har en mild smag. Så hvis du mangler en sjov lille idé til påskebordet, så kan vi helt sikkert anbefale dig at prøve kræfter med disse. LÆS OGSÅ: Citronroulade med mascarponecreme Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.