Tilmeld nyhedsbrev

Påskebrød med marcipanæg

Påskebrød med marcipanæg

Påskebrød med marcipanæg

Opskrift til 14 stk.

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på de fineste påskebrød pyntet med marcipanæg. Det er perfekt som madbrød til påskefrokosten eller som et sjovt brød til børnene. Man behøves ikke at pynte med marcipanæg i midten, man kan sagtens fylde hullet ud med noget andet.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 30 g. gær
  • 1/4 tsk. salt
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 450 g. hvedemel
  • 14 marcipan påskeæg
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

1. Lun kærnemælken. Opløs gæren her i.
2. Tilsæt salt, sukker og et sammenpisket æg.
3. Tilsæt olie.
4. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen.
5. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
6. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen. Del den i 14-16 lige store boller.
7. Tag hver bolle og rul den ud til en lang tynd pølse. Del denne pølse i to. Sæt enderne fast sammen og sno de to stykker rundt om hinanden.
8. Form til sidst en lille rede og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan have 9 på en bageplade, så undgår du, at de vokser sammen.
9. Fortsæt sådan med alle bollerne.
10. Lad rederne efterhæve i 30 min. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
11. Pensl rederne med et sammenpisket æg.
12. Bag rederne i ca. 13-15 min.
13. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned. Når de er kølet ned, så kan du pynte med marcipanæg i midten.

Bedøm denne ret

Påskebrød med marcipanæg

Opskrift på de fineste små påskebrød, som er pyntet med marcipanæg i midten. Det er flettet brød, som er så fine som madbrød til påskedagene.

Det er egentlig en simpel opskrift på en almindelig bolledej, som så bliver formet som små reder, som bages med en kugle af stanniol. Efter de er bagt, så fjernes stanniolen og der puttes små marcipanæg i hullerne.

Brødet pynter så fint på påskebuffeten og det er brød, som især børnene er glade for og synes er sjove. De er derfor blevet fast inventar til vores årlige påskefrokost med venner og familie, da de er nemme at lave og har en mild smag.

LÆS OGSÅ: Citronroulade med mascarponecreme

Påskebrød med marcipanæg

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven