Pære Belle Helene Pære Belle Helene Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på den lækre og nemme dessert, Pære Belle Helene. Den består af syltede pærer, lun chokoladesauce og vaniljeis. Ingrediensliste Syltede pærer 4 stk. pære 300 g. sukker 1 liter vand 3 tsk. vaniljesukker 1 citron Chokoladesauce 100 g. mørk chokolade 1,5 dl. piskefløde Andet 1 liter vaniljeis 30 g. pistacienødder Fremgangsmåde Kom vand, sukker, vaniljesukker og saften fra citron op i en gryde. Bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre ved lav varme til sukkeret er opløst. Fjern kernehuset fra pæren. Dette gøres nemt med sådan en melonudhuler. Ellers kan det også gøres med en lille kniv. Skræl pærerne. Når sukkeret er opløst i sukkerlagen, så kommes pærerne ned i sukkerlagen. Sæt låget på og lad det fortsat simre ved lav varme (det skal ikke koge). Lad dem simre i 20 minutter. Tag gryden af varmen. Lad dem køle af i lagen. Hvis de først skal bruges dagen efter, så kommes de over i en beholder, hvorefter lagen hældes over. Sæt på køl indtil dagen efter. Hak chokolade groft. Kom chokolade og piskefløde op i en lille gryde. Sæt gryden på blusset og tænd for blusset ved lav varme. Lad chokolade og fløde smelte sammen under omrøring. Når du har en ensartet chokoladesauce, så er den færdig. Tag gryden af varmen og hæld evt. chokoladesaucen op i en skål. Anret desserten ved at placere en pære på en tallerken. Kom en kugle vaniljeis på hver tallerken og hæld så chokoladesaucen udover pæren. Drys evt. med lidt hakket pistacie (kan udelades). Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Pære Belle Helene Her får du opskriften på den skønne og nemme dessert, Pære Belle Helene. Det er sådan en skøn efterårsdessert, som består af syltede pærer, chokoladesauce og vaniljeis. Den smager bare så lækkert, når pærer er i sæson og du kan få de absolut lækreste pærer. Selvom navnet på desserten lyder fancy, så er det faktisk en dessert, som kan laves på kort tid og som ikke består af alt for mange ingredienser. Det er en perfekt dessert at slutte en aften i selskab med venner eller familie på. Selve pærerne serveres ved stuetemperatur og så hældes der varm chokoladesauce over og det hele serveres med en god vaniljeis. Det smager simpelthen så godt. LÆS OGSÅ: Sundae med karamel Dessert med pære Det er én af de absolut bedste desserter med pære, hvis du spørger os. Hvis du mangler andre ideer til desserter med pære, så kan vi også anbefale den her franske pæretærte eller den her pæretærte med marcipan. Men uanset hvad, så synes vi altså, at du skal prøve kræfter med denne franske dessert. Som sagt har vi serveret den med chokoladesauce og vaniljeis, men du kan også bruge karamelsauce eller en anden variant af is. Kan jeg lave pærerne på forhånd? Jep, du kan sagtens porchere pærerne dagen inden. Opbevar dem herefter på køl og tag dem så ud et par timer inden servering, så de ikke er køleskabskolde ved servering. Så skal du blot lune chokoladesaucen og anrette hele desserten. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.