Pærekage

Opskrift på pærekage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet pærekage med søde, danske pærer, mørk chokolade og hasselnøddeflager. Server med creme fraiche.

Ingrediensliste

  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 æg
  • 200 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 5 spsk. creme fraiche
  • 75 g. mørk chokolade
  • 3 stk. pære
  • 20 g. hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  3. Pisk blødt smør med sukker og vaniljesukker til det er luftigt.
  4. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk det godt sammen.
  5. Vej hvedemel og bagepulver af i en skål.
  6. Vend skiftevis creme fraiche og hvedemel og bagepulver i dejen.
  7. Rør det godt sammen til en ensartet dej.
  8. Hak chokolade groft. Vend det i dejen.
  9. Smør en springform (Ø24) med smør.
  10. Fordel dejen i formen.
  11. Skræl pærer, fjern kernehus og skær i tynde både.
  12. Placer pæreskiverne i dejen.
  13. Drys med hasselnøddeflager.
  14. Bag kagen i den forvarmet ovn i ca. 40-50 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 30 minutter.
  15. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
  16. Tag kagen ud og lad den køle af.
  17. Server med creme fraiche, flødeskum, vaniljeis eller bare som den er.
Bedøm denne ret

Opskrift på pærekage

Her får du opskriften på en lækker, hjemmelavet pærekage. Én af de bedste kager med pære, hvis du spørger os. Den er lavet på en basis af en simpel vaniljekage, hvor vi har vendt chokolade i dejen og toppen den med pærer og nøddeflager. Det giver simpelthen så god en kage, som du kan servere til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller som dessert.

Vi elsker kager med frugt. Æblekage, blommecrumble og meget mere. Den her pærekage er ingen undtagelse. Sørg for at bruge pærer, som er godt modne. De pærer er nemlig sødest og giver det bedste resultat i netop denne opskrift.

Vi serverer kagen med en omgang creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Sådan er det med kager med frugt. De smager altså bare skønt med én af de tre ting til. Hvis du serverer is til, så brug en god vaniljeis.

LÆS OGSÅ: Æbletærte

Opskrift på pærekage

Kage med pære

Det er faktisk ikke så ofte, at vi hører om folk, der bager kage med pære. Oftest er det nemlig en æblekage, som de fleste går i krig med. Vi kan dog varmt anbefale sådan en pærekage her. Det er altså også bare en sikker vinder og især, hvis man bruger nogle gode, søde pærer.

Du kan også sagtens udelade chokoladen eller bytte den ud med lys eller hvid chokolade, hvis du er mere til det. Samtidig kan du også udelade nødderne på toppen eller bytte dem ud med valnødder eller mandelflager. Eller lave en kombination af flere slags.

Opskrift på pærekage

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Ditte,

      Bagte du den mon i et porcelænsfad? Når man bager i porcelæn, så skal bagværk nemlig typisk have længere tid..

      Kh

Skriv en kommentar